Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitspraak in Baudet-rechtszaak tegen tv-programma Buitenhof

Uitspraak in Baudet-rechtszaak tegen tv-programma Buitenhof

LELYSTAD (ANP) - De rechtbank in Lelystad doet woensdag uitspraak in een door politicus Thierry Baudet aangespannen kort geding tegen de VPRO. Baudet was het niet eens met een uitspraak van presentatrice Natalie Righton in het tv-programma Buitenhof en stapte naar de rechter toen de VPRO aangaf niet te rectificeren.

Righton zei dat de FvD-voorman had gezegd "dat hij denkt dat de Europese Unie een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten". Volgens Baudet heeft hij dat niet zo gezegd, maar de VPRO stelt dat dit een parafrase is.

De advocaat van Baudet zei tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden dat het tv-programma veel te ver was gegaan "door zijn cliënt woorden in de mond te leggen. Het programma pleegde zo karaktermoord op de politicus". "De VPRO heeft schade aangericht en handelde bewust. Alle fatsoensnormen zijn overtreden."

De advocaat van de omroep stelt echter dat media die Baudet herinneren aan uitspraken die hem niet uitkomen, worden aangevallen. "Baudet wil dat Buitenhof verklaart dat de politicus geen racist is. Dat gaat verder dan een rectificatie. Dat is gelijk aan het opdringen van een mening", zei de advocaat van de omroep.

Meer uit Binnenland

Politie vraagt om beelden van schietincidenten Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie vraagt mensen om beelden van de schietincidenten donderdag in Rotterdam. Mensen kunnen die uploaden via de site van de politie. "Wij hebben uw hulp nodig voor ons opsporingsonderzoek", zegt de politie.

7 minuten geleden
Erasmus MC biedt psychologische steun na schietincident

ROTTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben, kunnen vrijdag met een psycholoog en zogeheten studentenhosts spreken over de schietpartij bij het Erasmus MC donderdag. De Living Room in het Langeveld Building is geopend van 14.00 tot 16.00 uur voor studenten, medewerkers en medewerkers van Erasmus MC en andere betrokkenen.

26 minuten geleden
Rotterdamse metro stopt niet op station bij Erasmus MC

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse metrolijnen A, B en C stoppen op last van de politie niet op station Dijkzigt naast het Erasmus MC, meldt vervoerder RET. In het ziekenhuis vond donderdagmiddag een schietincident plaats en er werd brand gesticht.

27 minuten geleden
Agenten zoeken slachtoffers en verschanste mensen in Erasmus MC

ROTTERDAM (ANP) - De politie gaat het Erasmus MC in Rotterdam nogmaals controleren, om te kijken of binnen meer slachtoffers van de schietpartij liggen en of er nog mensen zijn die zich daar verschanst hebben. Dat laat een woordvoerder weten. Als de zogeheten sweep is afgerond, kunnen delen van het ziekenhuis worden vrijgegeven.

29 minuten geleden
Politie gaat niet uit van tweede schutter bij schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie gaat er niet van uit dat er een tweede schutter betrokken was bij de schietpartijen in Rotterdam. Een 32-jarige Rotterdammer is aangehouden als enige verdachte. Hij wordt verdacht van het schieten en brandstichting aan het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus MC. Daardoor zijn dodelijke slachtoffers gevallen.

52 minuten geleden
Extra NOS Journaal over schietincidenten Rotterdam

HILVERSUM (ANP) - Op NPO 1 is donderdagavond een extra NOS Journaal te zien over de schietincidenten in Rotterdam. Dat laat een woordvoerder van de NOS desgevraagd weten aan het ANP. Het extra NOS Journaal duurt acht minuten en is te zien om 18.55 uur, direct na het NOS Sportjournaal.

1 uur geleden
Doden door schietincidenten Rotterdam, aantal onbekend

ROTTERDAM (ANP) - Door de schietincidenten donderdag in Rotterdam zijn enkele doden gevallen. De politie zegt dat er "dodelijke slachtoffers" zijn, maar noemt geen precies aantal.

1 uur geleden