Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitslag Democratische voorverkiezing Iowa vertraagd

Uitslag Democratische voorverkiezing Iowa vertraagd

DES MOINES (ANP/RTR) - De resultaten van de Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Iowa laten langer op zich wachten. De uitslagen worden gecontroleerd op "tegenstrijdigheden". Onduidelijk is of de einduitslag op korte termijn nog wordt vrijgegeven.

Democratische kiezers kwamen maandag in meer dan 1600 schoolpanden, buurthuizen en andere openbare gebouwen bijeen. Ze mochten als eersten in het land stemmen op een van de elf Democratische kandidaten, die in november bij de verkiezingen een gooi willen doen naar het presidentschap.

In Iowa worden traditiegetrouw de eerste voorverkiezingen voor de presidentsrace gehouden. Oud-vicepresident Joe Biden en senator Bernie Sanders zijn in de recente peilingen het populairst onder de kiezers van de staat. Maar het is lastig de uitkomst te voorspellen, omdat leden tijdens zo'n partijbijeenkomst van kandidaat mogen wisselen. Als namelijk blijkt dat een kandidaat niet de drempel haalt van 15 procent van de stemmen, mogen de kiezers van die kandidaat op iemand anders stemmen.

Ook bij de Republikeinen is gestemd. Verschillende Amerikaanse media hebben daar Trump tot winnaar uitgeroepen van de voorverkiezing.

Meer uit Buitenland

EU-buitenlandchef spreekt steun uit voor UNRWA na rapport

BRUSSEL (ANP) - EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft de internationale gemeenschap opgeroepen de VN-organisatie UNRWA te steunen. Hij zegt dat de organisatie voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen over voldoende financiering moet beschikken om haar missie uit te voeren.

1 uur geleden
Israël zegt niet verantwoordelijk te zijn voor massagraven Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Israël ontkent verantwoordelijk te zijn voor massagraven bij het Nasser-ziekenhuis in Gaza. De Israëlische strijdkrachten zeggen daar alleen lichamen te hebben opgegraven en herbegraven in het kader van een zoektocht naar gijzelaars.

4 uur geleden
Kyiv waarschuwt dienstplichtigen in buitenland

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïense mannen die naar het buitenland zijn vertrokken in plaats van mee te helpen in de strijd tegen Rusland, hoeven daar niet te rekenen op hulp van de Oekraïense staat. Deze groep krijgt geen consulaire bijstand meer, meldde de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Koeleba op X. Hij lijkt daarmee ook te doelen op een groep van duizenden Oekraïners in Nederland.

8 uur geleden
Britse Rwanda-wet baart mensenrechtenman Raad van Europa zorgen

STRAATSBURG (ANP) - De mensenrechtenman van de Raad van Europa, die over de rechtsstaat in Europa waakt, maakt zich "ernstige zorgen" over de Britse plannen om asielzoekers naar Rwanda over te brengen. De Britse regering moet de maandag goedgekeurde Rwanda-wet niet uitvoeren, vindt mensenrechtencommissaris Michael O'Flaherty.

9 uur geleden
Britse minister: doe alles om tragedies op Kanaal te voorkomen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly zegt dat de dood van zeker vijf mensen op het Kanaal laat zien dat er ingegrepen moest worden. Daar is de regering ook mee bezig, benadrukt hij. Een belangrijk onderdeel van het beleid is de omstreden Rwandawet, die enkele uren eerder was aangenomen.

9 uur geleden
Doden bij pogingen migranten Engeland in bootjes te bereiken

WIMEREUX (ANP) - Bij pogingen van migranten om met een bootje via het Kanaal Engeland te bereiken, zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen, meldt de Franse nieuwssite La Voix du Nord. Bronnen bevestigen het nieuws tegenover persbureau AFP. Er is een grote zoekactie op touw gezet. Het ongeluk komt voor de Britse regering op een gevoelig moment, omdat afgelopen nacht een wet is aangenomen om de oversteken tegen te gaan.

10 uur geleden
Poolse premier noemt idee kernwapens VS te huisvesten 'ernstig'

WARSCHAU (ANP) - De Poolse premier Donald Tusk heeft aan president Andrzej Duda extra uitleg gevraagd over zijn verklaring dat Polen klaar is om kernwapens te huisvesten. "Dat is idee is erg omvangrijk en ernstig, moet ik zeggen. Ik wil alle omstandigheden te weten komen die de president ertoe hebben aangezet om die verklaring af te leggen", zei Tusk.

18 uur geleden