Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitbraken bij 25 Drentse verzorghuizen en woonzorgcentra

Uitbraken bij 25 Drentse verzorghuizen en woonzorgcentra

ASSEN (ANP) - Bij 25 Drentse verzorghuizen en woonzorgcentra zijn uitbraken van het coronavirus. De nood is inmiddels zo hoog dat vanaf donderdag Defensie helpt bij woonzorgcentrum Weidesteyn in Hoogeveen, maakte veiligheidsregio Drenthe bekend.

"De druk op de zorg in Drenthe heeft een kritiek niveau bereikt. We zien in veel verpleeg- en verzorgingstehuizen en woonzorgcentra het aantal besmettingen onder zowel bewoners als personeel nog steeds snel oplopen", zegt Hans Kox van de GGD in de provincie.

Hij wijst erop dat het aantal besmettingen in Drenthe sinds de uitbraak van het coronavirus nog niet zo hoog is geweest. De meeste besmettingen in de provincie vinden momenteel plaats in de thuissituatie en opvallend vaak tijdens bezoek bij familie of vrienden. Verder komen momenteel in de leeftijdsgroep 50-59 jaar de meeste besmettingen voor.

Door ziekte van personeel wordt inmiddels ook een beroep gedaan op vrijwilligers van het Rode Kruis. Ook wordt (ex)zorgmedewerkers dringend gevraagd om te helpen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

OMT: volgende coronagolf waarschijnlijk niet te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Nederland krijgt waarschijnlijk te maken met een nieuwe golf van coronabesmettingen. Daarvoor waarschuwt het Outbreak Management Team (OMT), dat de overheid adviseert over de aanpak van de corona-uitbraak. "Naar verwachting kan niet voorkomen worden dat er een volgende golf van Covid-19-gevallen komt, veroorzaakt door verspreiding van mutanten van het virus met verhoogde besmettelijkheid", stelt het OMT.

9 uur geleden
WHO: Britse coronavariant al in 60 landen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Britse variant van het coronavirus is al vastgesteld in zeker zestig landen en territoria. Dat zijn er tien meer dan een week geleden, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De Zuid-Afrikaanse variant van het virus zou inmiddels op zeker 23 plaatsen in de wereld zijn opgedoken.

14 uur geleden
Zeven op de tien ziekenhuizen rookvrij

DEN HAAG (ANP) - Bijna zeven op de tien Nederlandse ziekenhuizen zijn sinds begin dit jaar volledig rookvrij. Dat is een flinke verbetering vergeleken met vorig jaar, toen het nog om 41 procent van de ziekenhuizen ging, maakte de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) bekend.

14 uur geleden
'Houd bij avondklok rekening met mantelzorgers'

NIEUWEGEIN (ANP) - Houd bij de invoering van een avondklok rekening met mantelzorgers. Die oproep doet seniorenorganisatie KBO-PCOB aan premier Mark Rutte.

1 dag geleden
Opnamestop Zuyderland ziekenhuis in Heerlen opgeheven

HEERLEN (ANP) - De opnamestop in het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen die sinds maandag gold, is dinsdag weer opgeheven. Er zijn weer genoeg bedden vrij, meldt het Zuyderland.

1 dag geleden
RIVM meldt 4335 besmettingen, fors minder dan gemiddeld

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen etmaal 4335 positieve coronatests geregistreerd. Het aantal meldingen dat tussen maandag- en dinsdagochtend binnenkwam ligt lager dan een dag eerder, toen het instituut volgens gecorrigeerde cijfers 4814 meldingen binnenkreeg over nieuwe besmettingen.

1 dag geleden
RIVM: opmars Britse variant overschaduwt daling coronacijfers

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronagevallen is voor de vierde week op rij gedaald. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 38.776 meldingen van positieve tests. Dat is zo'n 21 procent minder dan in de week ervoor.

1 dag geleden