Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitbraak van Zuid-Afrikaanse variant coronavirus in Gorinchem

Uitbraak van Zuid-Afrikaanse variant coronavirus in Gorinchem

GORINCHEM (ANP) - In Gorinchem is een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus ontdekt. Meerdere mensen hebben die mutatie onder de leden. Het is de eerste uitbraak van die variant in Nederland, meldt de GGD Zuid-Holland Zuid.

Zeker achttien medewerkers en cliënten van een praktijk voor fysiotherapie zijn positief getest op het coronavirus. Bij enkele testmonsters is de Zuid-Afrikaanse variant aangetroffen. De GGD begint een "uitgebreid en gericht" onderzoek rond de praktijk om vast te stellen of meer mensen de mutant hebben opgelopen.

De Zuid-Afrikaanse variant is onlangs opgedoken, net als de Britse variant. Bij de twee mutaties heeft het coronavirus iets andere uitsteeksels om zich mee vast te grijpen aan lichaamscellen. Ze zijn besmettelijker dan de 'oude' varianten, maar voor zover nu bekend zijn ze even schadelijk. De ontwikkelde coronavaccins lijken ook tegen beide varianten te beschermen.

Begin deze maand werd de Zuid-Afrikaanse variant voor het eerst vastgesteld in Nederland. Het ging om een persoon uit de regio Midden- en West-Brabant. Deze persoon was op 22 december getest en op 7 januari bleek het de nieuwe versie van het virus te zijn.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
Heel gorinchem en omgeving hermetisch afsliten van de buitenwereld en iedereen verplicht testen. Dat is beleid ter voorkoming de Jonge en Rutte. Fysio heeft zeker na 21 uur behandeld?
pwverhelst 1 maand geleden
Voor de hersenlozen hier: R.I.P.
GebakkenBanaan 1 maand geleden
Hahaha, wat een onzinbericht. Ze weten helemaal NIETS. Groetjes, een wappie.
Johan__ 1 maand geleden
zeg loser, Hancock zei vd week dat de Engelse variant helemaal niet gevaarlijk is. Dus jij bent ruimte vervuiling. Malloot.
pwverhelst 1 maand geleden
Johan: YOU ARE A WASTE OF SPACE !!
Johan__ 1 maand geleden
weg
Johan__ 1 maand geleden
Haha, ga toch wet met die nonsens

Meer uit Gezond

Aantal Covid-patiënten in ziekenhuizen iets afgenomen

ZEIST (ANP) - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen op dit moment 1809 coronapatiënten, 55 minder dan vrijdag. Van hen liggen er 518 op de intensive care, zeven minder dan een dag eerder, en 1291 in de kliniek. Dat zijn er 48 minder dan vrijdag.

22 uur geleden
RIVM meldt 4993 coronabesmettingen, meer dan gemiddeld

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen vrijdag- en zaterdagochtend 4993 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat is boven het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen noteerde het instituut gemiddeld 4605 positieve coronatesten per dag.

23 uur geleden
België meldt grootste aantal corona-opnames in maanden

BRUSSEL (ANP) - België heeft melding gemaakt van het grootste aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten in ongeveer twee maanden. Er moesten vrijdag nog eens 204 patiënten met het virus worden opgenomen, bericht VRT zaterdag. Het was de eerste keer sinds 29 december dat het aantal opnames boven de 200 uitkwam.

1 dag geleden
'Meerderheid bevolking heeft laag vertrouwen in vaccinatiebeleid'

HILVERSUM (ANP) - Van de Nederlandse bevolking heeft 61 procent weinig vertrouwen in het vaccinatiebeleid, stelt het programma EenVandaag op grond van eigen onderzoek onder 30.000 leden van zijn Opiniepanel. Van hen heeft ruim een derde (37 procent) dat vertrouwen wel.

1 dag geleden
Bijna helft Amerikaanse 65-plussers ingeënt

WASHINGTON (ANP/RTR) - Bijna de helft van de Amerikaanse 65-plussers heeft inmiddels een eerste inenting tegen Covid-19 gehad. Dat heeft Andy Slavitt, een belangrijke adviseur van het Witte Huis voor het coronabeleid, vrijdag bekendgemaakt. Van de mensen die langdurig in een zorginstelling verblijven, heeft inmiddels drie kwart de eerste dosis vaccin toegediend gekregen.

1 dag geleden
Nederland heeft nog geen 10 procent van het AstraZeneca-vaccin

BILTHOVEN/BRUSSEL (ANP) - Nederland had gehoopt op 4,5 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin in het eerste kwartaal, zoals besteld, maar heeft daar volgens het RIVM "tot nu toe nog geen 10 procent van binnen gekregen." Het kwartaal is echter nog niet om, aldus het gezondheidsinstituut.

1 dag geleden
Aantal Covid-patiënten in ziekenhuizen blijft redelijk stabiel

ZEIST (ANP) - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen op dit moment 1864 coronapatiënten, 23 minder dan donderdag. Van hen liggen er 525 op de intensive care, een minder dan een dag eerder, en 1339 in de kliniek, 22 minder.

1 dag geleden