Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitbraak corona onder studenten Maastricht na introductieweek

Uitbraak corona onder studenten Maastricht na introductieweek

MAASTRICHT (ANP) - Bij zeker elf studenten in Maastricht is het coronavirus vastgesteld. Volgens de GGD Zuid-Limburg zijn de studenten besmet geraakt tijdens privéfeestjes rond de introductieweek. De gezondheidsdienst gaat ervan uit dat het aantal besmettingen nog verder oploopt.

De GGD doet bron- en contactonderzoek om te achterhalen hoe het virus zich precies heeft verspreid. "Op dit moment zijn niet alle gevallen aan elkaar te linken, maar we zijn nog bezig het plaatje helder te krijgen. Het is niet in één huis, één feest, één plek of één vereniging geweest, er waren veel introductiefeesten. Studenten hebben zich daar niet altijd aan 1,5 meter afstand gehouden, en daar zijn enkele besmettingen uitgekomen", aldus de gezondheidsdienst.

In de afgelopen dagen hebben ongeveer vijfhonderd studenten zich laten testen bij een testlocatie in Maastricht. De GGD hoopt dat de besmettingen "een wake-upcall" zijn voor studenten.

Volgens de Universiteit Maastricht hebben de coronagevallen geen gevolgen voor de start van het nieuwe collegejaar.

Meer uit Binnenland

Ook maandagochtend geen treinen rond Amsterdam door storing

DEN HAAG (ANP) - Ook maandagochtend rijden er geen treinen van en naar Amsterdam, meldt spoorbeheerder ProRail op zijn website. "De IT-storing op de verkeersleidingspost van ProRail is helaas nog niet opgelost."

7 minuten geleden
Nachtopvang geregeld voor gestrande treinreizigers in Utrecht

DEN HAAG (ANP) - Voor zo'n honderd treinreizigers die door een treinstoring in de nacht van zondag op maandag op Utrecht Centraal zijn gestrand is nachtopvang geregeld, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht. Een langdurige storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam maakt dat er de hele nacht geen treinen van en naar de hoofdstad rijden, en evenmin van en naar Utrecht Centraal.

21 minuten geleden
Zaak-Promes krijgt nieuwe wending met verdenking drugssmokkel

AMSTERDAM (ANP) - De strafzaak tegen voetballer Quincy Promes over de mishandeling van zijn neef wordt maandag hervat in de rechtbank in Amsterdam. Kort daarna begint een nieuwe strafzaak die gaat over de invoer van twee partijen cocaïne, in totaal 1362 kilo, waarvoor Promes met een medeverdachte terechtstaat.

24 minuten geleden
Fans wachten in Ziggo Dome op vervoer na concert Harry Styles

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 200 bezoekers van het concert van Harry Styles wachten zondag rond middernacht in de Ziggo Dome totdat zij naar huis kunnen. En er stromen rond dat tijdstip ook nog steeds meer mensen binnen. De concertgangers kunnen tijdelijk in de Ziggo Dome terecht vanwege een storing die het treinverkeer rond Amsterdam zondagavond stillegde en die ook in de nacht van zondag op maandag zal voortduren volgens de NS.

4 uur geleden
Oxfam: veel meer geld nodig voor arme landen door klimaatrisico's

DEN HAAG (ANP) - Arme landen hebben veel meer geld nodig om zich voor te bereiden op mogelijke klimaatrampen dan de jaarlijkse 100 miljard euro die nu is afgesproken, benadrukt Oxfam maandag in een nieuw rapport. Ook moet onder meer een flinke som geld erbij voor kwetsbare landen waarin al schade is ontstaan door klimaatverandering.

4 uur geleden
Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

5 uur geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

6 uur geleden