Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitblinker Sugawara wil met AZ kans op derde landstitel grijpen

Uitblinker Sugawara wil met AZ kans op derde landstitel grijpen

DEVENTER (ANP) - Met een prachtig doelpunt en twee puntgave assists speelde Yukinari Sugawara een hoofdrol in de zege van AZ bij Go Ahead Eagles (4-1). "Dit was bijna een perfecte wedstrijd voor me", zei de rechtsback uit Japan na het laatste fluitsignaal. "Maar ik veroorzaakte ook een penalty. Ik vond het geen strafschop, maar ik had misschien wel slimmer kunnen zijn."

Buiten zongen enthousiaste fans van AZ luidkeels: wij staan bovenaan. Negen kwartier later was Feyenoord weer koploper van de Eredivisie, met een voorsprong van 2 punten op AZ. Ajax houdt een achterstand van 5 punten op de lijstaanvoerder als het donderdag FC Volendam verslaat. PSV en FC Twente volgen Feyenoord op 6 punten.

René Hake, de trainer van Go Ahead Eagles, vertelde in de catacomben van de Adelaarshorst dat hij Feyenoord en AZ de beste ploegen van de Eredivisie vindt. "Dat is leuk om te horen", reageerde zijn collega Pascal Jansen van AZ. "Maar we hebben pas achttien duels gespeeld. Er kan nog zo veel gebeuren. Ik denk wel dat we nog veel beter kunnen. Maar we zien wel waar dat toe leidt. Ook Jordy Clasie temperde de euforie. "Laat ons zo maar doorgaan", zei de kleine middenvelder toen hem naar de kansen van AZ op de landstitel werd gevraagd. "Dan zien we wel hoe het afloopt."

Directie AZ

Technisch directeur Max Huiberts kwam even naar de kleedkamer om zijn spelers te feliciteren. Hij en algemeen directeur Robert Eenhoorn hebben de afgelopen jaren van AZ een stabiele club gemaakt. Er heerst rust in Alkmaar. Het contract van coach Jansen is onlangs verlengd tot medio 2025. De jeugdopleiding is succesvol en indien nodig trekt AZ de beurs voor een aanwinst, zonder onverantwoorde risico's te nemen.

De 22-jarige Sugawara maakte vier jaar geleden de overstap van Nagoya Grampus naar AZ. Hij wilde na een schitterende treffer en twee assists best over een mogelijke derde landstitel voor de club uit Alkmaar speculeren. "Natuurlijk hebben we een kans", zei hij. "Dat leeft echt wel bij ons. En we gaan er alles aan doen om die kans te grijpen."

Openingsdoelpunt

AZ had het een half uur best lastig met Go Ahead Eagles, dat al elf duels op rij niet meer had verloren in de Eredivisie. Maar vlak voor rust scoorde Vangelis Pavlidis op aangeven van Sugawara. "Ik weet dat hij die loopacties graag maakt", zei rechtsback. Na een klein uur werkte Djordje Mihailovic een voorzet van de Japanner met zijn neus in het doel. "Dat was pas Amerikaanse passie", lachte Sugawara over zijn nieuwe ploeggenoot uit de Verenigde Staten. "En dat derde doelpunt van mij zat er inderdaad lekker in. Ik scoor niet vaak maar als ik doel tref dan is het vaak een mooie."

Meer uit Voetbal

Darmstadt degradeert na een jaar weer uit Bundesliga

DARMSTADT (ANP) - SV Darmstadt is na een jaar alweer uit de Bundesliga gedegradeerd. De hekkensluiter verloor de thuiswedstrijd tegen FC Heidenheim (0-1) en kan daardoor nummer 16 FSV Mainz niet meer achterhalen. De nummers 17 en 18 degraderen.

1 uur geleden
PSG opnieuw kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco

LYON (ANP/DPA) - Paris Saint-Germain heeft een dag na het verprutsen van de kampioenswedstrijd tegen Le Havre (3-3) alsnog de landstitel binnen. Nummer 2 AS Monaco verloor bij Olympique Lyon (3-2) en kan met nog drie wedstrijden te gaan de achterstand van 12 punten niet meer ongedaan maken. Het is voor PSG de tiende titel in de laatste twaalf jaar en de twaalfde in totaal.

1 uur geleden
Aanvoerder Van Ginkel: het is hier best wel een zooitje geworden

ARNHEM (ANP) - Marco van Ginkel ziet zichzelf volgend seizoen niet meer bij Vitesse voetballen. "Ik voel mezelf hartstikke goed", zei de 31-jarige middenvelder na een zege op Fortuna Sittard (3-2). "Maar ik had iets anders voor ogen toen ik hier terugkeerde met jongens als Davy Pröpper en Eloy Room. Het is hier best wel een zooitje geworden."

3 uur geleden
Atalanta ziet vijfde plaats en Champions League naderen

BERGAMO (ANP) - Atalanta is weer volop in de race voor deelname aan de Champions League komend seizoen. Trainer Gian Piero Gasperini zag zijn elftal Empoli met 2-0 aan de kant zetten. AS Roma, de huidige nummer 5, speelde met 2-2 gelijk bij regerend kampioen Napoli.

3 uur geleden
Manchester City houdt titelkansen met zege in eigen hand

NOTTINGHAM (ANP) - Manchester City heeft titelprolongatie in de Premier League nog altijd in eigen hand. Het elftal van trainer Pep Guardiola maakte in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest geen fout: 0-2.

3 uur geleden
Fans van gedegradeerde Vitesse zien hun club niet verloren gaan

ARNHEM (ANP) - Vitesse staat met 2-1 achter tegen Fortuna Sittard als de fanatieke fans achter het doel van de Arnhemse club een groot spandoek ontvouwen. "Met of zonder punten, onze clubliefde is echt." Vervolgens gaan de meeste mensen in het Gelredome staan en zingen ze hun club hartstochtelijk toe. Ze moeten er niet aan denken, een leven zonder Vitesse.

4 uur geleden
NAC Breda klopt Jong PSV en zet grote stap richting play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Brabanders wonnen met 2-0 van Jong PSV en klommen daardoor over Jong AZ heen naar de zevende plek op de ranglijst.

4 uur geleden