Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitblinkende doelman Courtois geniet van iedere minuut met Real

Uitblinkende doelman Courtois geniet van iedere minuut met Real

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois kon zijn geluk niet op, na de beslissende zege van Real Madrid op Manchester City in het tweede duel van de halve eindstrijd van de Champions League (3-1). "Onze ploeg lijkt tot alles in staat", jubelde de doelman. "Het is een genot om hier deel van uit te mogen maken."

Real Madrid leek uitgeschakeld na 89 minuten bij een achterstand van 0-1. Maar Rodrygo stelde met doelpunten in de 90e en 91e minuut een verlenging veilig voor de kampioen van Spanje. En uiteindelijk had Karim Benzema het laatste woord (3-1). Daardoor staat Real op 28 mei in Parijs tegenover Liverpool in de finale.

Niet Rodrygo maar Courtois werd als 'man van de wedstrijd' verkozen. Dat had waarschijnlijk veel te maken met de manier waarop hij in de slotfase de 0-2 van de ingevallen Jack Grealish voorkwam. "City was dichtbij de 0-2", erkende Courtois. "Ik kan me herinneren dat Ferland Mendy ook nog een bal net voor de doellijn wist te keren. Maar wij blijven altijd alles tot het laatste fluitsignaal geven. Dat is Real Madrid. Zaterdag werden we kampioen en nu gaan we naar de finale van de Champions League. Hier ben ik voetballer voor geworden."

Meer uit Voetbal

Van Bronckhorst nog niet gepolst voor terugkeer bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Giovanni van Bronckhorst is nog niet benaderd door Feyenoord voor een terugkeer als hoofdtrainer. "Er speelt op dit moment niks", zei hij vlak voor het duel tussen Borussia Dortmund en PSG bij RTL 7.

1 uur geleden
Voetbalsters FC Twente laten ook tweede kans op landstitel liggen

SITTARD (ANP) - De voetbalsters van FC Twente zijn er opnieuw niet in geslaagd de landstitel veilig te stellen. Het elftal van coach Joran Pot verloor met 2-0 bij Fortuna Sittard en zag nummer 2 Ajax kort voor tijd PSV met 2-1 verslaan. Met nog één speelronde te gaan, is de voorsprong van FC Twente op Ajax nog 2 punten.

1 uur geleden
Deschamps vindt poule met Oranje op EK 'zware groep'

PARIJS (ANP/AFP) - De voetbalfans in Frankrijk moeten niet denken dat hun land zich komende zomer bij het EK zomaar voor de finale plaatst. Dat zegt bondscoach Didier Deschamps in een interview met het Franse persbureau AFP. De verliezend WK-finalist van 2022 geldt in Duitsland als belangrijke toernooifavoriet.

1 uur geleden
Borussia Dortmund start met Maatsen en houdt Malen op bank

DORTMUND (ANP) - Borussia Dotrmund begint met Ian Maatsen aan de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. De 22-jarige Nederlandse linksback, verhuurd door Chelsea, staat om 21.00 uur aan de aftrap in een volgepakt Signal Iduna Park.

2 uur geleden
Keeperstrainer Achterberg na vijftien jaar weg bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - John Achterberg stopt na vijftien jaar als keeperstrainer van Liverpool. De 52-jarige Nederlander is toe aan een nieuwe uitdaging, meldt hij op de website van de Engelse topclub.

3 uur geleden
Van der Linden volgt Van Mosselveld op als directeur RKC

WAALWIJK (ANP) - Willem van der Linden is de nieuwe algemeen directeur van RKC Waalwijk. De 55-jarige Brabander volgt de naar FC Groningen vertrekkende Frank van Mosselveld op.

3 uur geleden
Van den Brom weet niet of hij Vitesse uit clubliefde mag coachen

ARNHEM (ANP) - "Clubliefde bestaat nog, ook in het betaalde voetbal", lacht John van den Brom als hij om zich heen kijkt op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. "Ik loop hier nu twee uur rond en het voelt weer als vanouds. Dit is Vitesse."

4 uur geleden