Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UFC zet Braziliaanse kooivechter uit bond na beet in arm

UFC zet Braziliaanse kooivechter uit bond na beet in arm

LAS VEGAS (ANP/RTR) - De vechtsportbond UFC heeft aangekondigd de Braziliaan Igor Severino uit de bond te verwijderen. De vlieggewicht ging bij zijn debuut in een UFC-vechtgala in Las Vegas over de schreef door in de arm van zijn tegenstander te bijten, zijn landgenoot Andre Lima. De scheidsrechter diskwalificeerde Severino onmiddellijk.

In de tweede ronde van het kooigevecht schreeuwde Lima het ineens uit van de pijn. Hij stak even later zijn arm omhoog om de afdruk van de beet te laten zien. "We waren goed aan het vechten, en op een gegeven moment besloot hij om de een of andere reden mij te bijten. Ik voelde een scherpe pijn", vertelde Lima aan verslaggevers na het gevecht.

Directeur Dana White van de UFC liet vrij snel na het gevecht weten dat Severino niet meer welkom is bij de bond in de zogeheten mixed martial arts. "Als je gefrustreerd raakt en uit het gevecht wilt, zijn er genoeg manieren om dat te doen, maar het ergste wat je kunt doen is je tegenstander bijten", zei White, die de winstbonus voor Lima verdubbelde naar 50.000 dollar.

Meer uit Sport

Eerste wereldbekerzege dit seizoen voor BMX'er Kimmann

TULSA (ANP) - Olympisch kampioen BMX Niek Kimmann heeft zijn eerste zege in de wereldbeker van dit seizoen veroverd. De fietscrosser, afkomstig uit het Overijsselse Lutten, won de vijfde wedstrijd in de reeks in het Amerikaanse Tulsa.

4 uur geleden
Bronzen medaille judoka Korrel op EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Michael Korrel heeft een bronzen medaille veroverd op de Europese kampioenschappen in Zagreb. Hij versloeg in de 'kleine finale' van de gewichtsklasse tot 100 kilogram de nummer 2 van de wereld, Zelim Kotsoiev uit Azerbeidzjan. In de extra tijd scoorde de Nederlander een waza-ari.

11 uur geleden
Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië

LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Juan Ayuso.

14 uur geleden
Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai

SHANGHAI (ANP) - Discuswerpster Jorinde van Klinken is als vijfde geëindigd bij de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai. De 24-jarige atlete kwam na vijf pogingen tot een afstand van 63,31 meter. Dat is haar beste prestatie van dit seizoen.

14 uur geleden
Judoka's Korrel, Spijkers en Van 't End strijden op EK om brons

ZAGREB (ANP) - Judoka's Michael Korrel, Jur Spijkers en Noël van 't End strijden later zaterdag op de EK in Zagreb om het brons. Guusje Steenhuis werd in de herkansingen uitgeschakeld.

14 uur geleden
Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

17 uur geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

20 uur geleden