Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA wil spelers harder straffen voor klagen tegen scheidsrechter

UEFA wil spelers harder straffen voor klagen tegen scheidsrechter

ENSCHEDE (ANP) - UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is klaar met het wangedrag van spelers op de voetbalvelden en wil harder gaan optreden. De baas van de Europese bond zegt voorstellen van de scheidsrechterscommissie hierover af te wachten. De komende weken gaat hij er binnen de UEFA over in gesprek. "Het is ondraaglijk geworden", oordeelt de Sloveen in een interview met de NOS.

Ceferin ergert zich de laatste tijd vooral aan het constante geklaag op beslissingen van de scheidsrechter. "Elke beslissing van de scheidsrechter wordt aangevochten. We moeten harder straffen om dit aan te pakken. We hebben nog niet veel tijd gehad om hiernaar te kijken, maar iedereen bij de UEFA is het erover eens dat het nu te ver gaat."

Ook voor het toenemende wangedrag van voetbalfans had Ceferin geen goed woord over. "Het enige wat we hier kunnen doen is harder straffen. Het zijn kleine voorwerpen waar ze mee gooien, je kunt niet iedereen fouilleren."

Eerder deze maand werd aanvoerder Cristiano Biraghi van Fiorentina tijdens de verloren finale van de Conference League tegen West Ham United geraakt door een uit het publiek gegooid voorwerp. Hij liep daardoor een bloedende wond aan de achterkant van zijn hoofd op. Ook in Nederland ging het de afgelopen maanden geregeld mis.

Meer uit Voetbal

Uruguayaanse spits Cavani stopt als international

MONTEVIDEO (ANP) - De Uruguayaanse voetballer Edinson Cavani zet per direct een punt achter zijn interlandloopbaan. De 37-jarige spits maakte dat nieuws bekend op zijn Instagramaccount.

48 minuten geleden
Vitesse krijgt voor voldoen licentie-eisen uitstel tot 17 juni

ARNHEM (ANP) - Vitesse krijgt tot 17 juni de tijd om te voldoen aan de licentie-eisen voor komend seizoen. De noodlijdende Arnhemse club krijgt daarmee twee dagen uitstel van de licentiecommissie van de KNVB.

1 uur geleden
Aanwijzingen belangenconflict Piqué rond Supercup in Saudi-Arabië

MADRID (ANP/RTR) - Voormalig Spaans international Gerard Piqué moet vrezen voor een straf. Een Spaanse rechter oordeelt dat er aanwijzingen zijn van onrechtmatigheden in de deal tussen zijn bedrijf Kosmos en de Spaanse voetbalbond RFEF om de Spaanse Supercup sinds 2020 in Saudi-Arabië te laten spelen. Er zou sprake zijn van illegale betalingen.

2 uur geleden
Fortuna Sittard verwelkomt met Dahlhaus derde nieuweling

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard voegt voor komend seizoen Jasper Dahlhaus aan de selectie toe. De 22-jarige Dahlhaus stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij FC Eindhoven. Hij was transfervrij en tekent voor twee jaar bij de Limburgse Eredivisionist.

2 uur geleden
Jonker vindt stoppende Martens 'voetbalster van buitencategorie'

WOLFHEZE (ANP) - Bondscoach Andries Jonker gaat de bij de voetbalsters van Oranje afzwaaiende Lieke Martens 'in alle opzichten missen'. De twee EK-kwalificatieduels met Finland zijn de laatste van de 31-jarige speelster van Paris Saint-Germain.

2 uur geleden
Jonker rekent tegen Finland niet op keepster Van Domselaar

WOLFHEZE (ANP) - Bondscoach van de Oranjevrouwen, Andries Jonker, verwacht vrijdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland niet te kunnen beschikken over keepster Daphne van Domselaar. "Ik acht de kans klein dat ik groen licht krijg van zowel Daphne als de dokter", zei hij op een onlinepersconferentie.

3 uur geleden
Brys mag na excuses Eto'o toch bondscoach Kameroen blijven

YAOUNDÉ (ANP/BELGA) - Marc Brys blijft toch aan als bondscoach van de voetballers van Kameroen. Bondsvoorzitter Samuel Eto'o heeft de Belg dat laten weten. "Ik moet mijn verontschuldigingen aanbieden, want onze eerste ontmoeting was niet zo goed verlopen", stelde de voormalige aanvaller van onder meer FC Barcelona.

3 uur geleden