Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA wil rechter wraken in zaak rond Super League

UEFA wil rechter wraken in zaak rond Super League

NYON (ANP) - De Europese voetbalunie UEFA zet de strijd voort tegen de rebellerende clubs die een nieuwe Super League wilden beginnen. Een dag nadat een Spaanse rechtbank had geoordeeld dat drie betrokken clubs - FC Barcelona, Real Madrid en Juventus - niet gestraft mochten worden, meldde de UEFA de betrokken rechter te willen wraken.

Volgens de Europese bond is Manuel Ruiz de Lara verantwoordelijk voor "significante onregelmatigheden" in het proces. Hoewel de bond maandag bekendmaakte dat de onafhankelijke beroepscommissie van de UEFA zich neerlegde bij een bevel van de Madrileense ondernemingsrechtbank, zette de Europese bond een dag later door middel van wraking een nieuwe poging in gang om een disciplinaire procedure te openen. Daarnaast is de UEFA in beroep gegaan tegen de uitspraak. Ook hoopt de bond bij het Europees Hof van Justitie haar gelijk te halen.

De Super League moest een min of meer gesloten competitie worden met twaalf Europese topclubs. Het idee, in april naar buiten gebracht, leverde zo veel weerstand op bij met name voetbalfans dat negen clubs zich al snel terugtrokken uit het project. Alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zijn daar officieel nog bij betrokken. De UEFA houdt vol dat de nieuwe competitie in strijd is met de eigen reglementen. Het Europese Hof van Justitie moet toetsen of de voetbalbond haar machtspositie misbruikt.

Meer uit Voetbal

NEC neemt na het seizoen afscheid van Sow

NIJMEGEN (ANP) - NEC neemt na dit seizoen afscheid van de 27-jarige aanvaller Sylla Sow. De club uit Nijmegen licht de eenzijdige optie in zijn contract om te verlengen niet.

3 minuten geleden
Club Brugge sluit seizoen waarschijnlijk zonder Thiago af

BRUGGE (ANP) - Club Brugge kan tijdens de laatste twee wedstrijden van de play-offs om de Belgische landstitel waarschijnlijk geen beroep meer doen op Igor Thiago. De 22-jarige spits heeft maandag in het duel met Union (2-2) een knieblessure opgelopen.

1 uur geleden
Los Angeles FC bevestigt komst Franse aanvaller Giroud

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De Franse international Olivier Giroud vervolgt zijn voetballoopbaan aan de Amerikaanse westkust. Los Angeles FC heeft de komst van de 37-jarige aanvaller bevestigd. Maandag werd al bekend dat Giroud zijn aflopende contract bij AC Milan niet zou verlengen. Toen werd Los Angeles al als mogelijke werkgever genoemd.

2 uur geleden
Verdediger Martínez klaar voor rentree bij Manchester United

MANCHESTER (ANP/RTR) - Lisandro Martínez is klaar voor zijn rentree bij Manchester United. De Argentijnse verdediger speelt woensdag tegen Newcastle United vermoedelijk zijn eerste wedstrijd sinds maart. "Hij heeft een aantal oefensessies gehad en als alles in orde is op de laatste training, zal hij erbij zijn", aldus trainer Erik ten Hag over de oud-Ajacied.

5 uur geleden
Verdediger Varane vertrekt na drie jaar bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Raphaël Varane is bezig aan zijn laatste seizoen bij Manchester United. De 31-jarige Franse verdediger meldt op Instagram dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

7 uur geleden
Voetbalsters Arsenal verhuizen naar Emirates Stadium

LONDEN (ANP) - De voetbalsters van Arsenal spelen vanaf het nieuwe seizoen hun meeste thuiswedstrijden in het Emirates Stadium in Londen. De verhuizing is ingegeven door een sterk toegenomen belangstelling in het vrouwenteam van de Londense topclub.

7 uur geleden
Scheidsrechter gaat op EK alleen in gesprek met aanvoerder

NYON (ANP) - Scheidsrechters geven tijdens het EK voetbal in Duitsland bij discutabele beslissingen alleen uitleg aan de aanvoerders. Teamgenoten die de rol van de aanvoerder negeren en zich opdringen aan de scheidsrechter worden direct bestraft met de gele kaart. Dat heeft scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti van de Europese voetbalbond UEFA laten weten.

9 uur geleden