Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA wil rechter wraken in zaak rond Super League

UEFA wil rechter wraken in zaak rond Super League

NYON (ANP) - De Europese voetbalunie UEFA zet de strijd voort tegen de rebellerende clubs die een nieuwe Super League wilden beginnen. Een dag nadat een Spaanse rechtbank had geoordeeld dat drie betrokken clubs - FC Barcelona, Real Madrid en Juventus - niet gestraft mochten worden, meldde de UEFA de betrokken rechter te willen wraken.

Volgens de Europese bond is Manuel Ruiz de Lara verantwoordelijk voor "significante onregelmatigheden" in het proces. Hoewel de bond maandag bekendmaakte dat de onafhankelijke beroepscommissie van de UEFA zich neerlegde bij een bevel van de Madrileense ondernemingsrechtbank, zette de Europese bond een dag later door middel van wraking een nieuwe poging in gang om een disciplinaire procedure te openen. Daarnaast is de UEFA in beroep gegaan tegen de uitspraak. Ook hoopt de bond bij het Europees Hof van Justitie haar gelijk te halen.

De Super League moest een min of meer gesloten competitie worden met twaalf Europese topclubs. Het idee, in april naar buiten gebracht, leverde zo veel weerstand op bij met name voetbalfans dat negen clubs zich al snel terugtrokken uit het project. Alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zijn daar officieel nog bij betrokken. De UEFA houdt vol dat de nieuwe competitie in strijd is met de eigen reglementen. Het Europese Hof van Justitie moet toetsen of de voetbalbond haar machtspositie misbruikt.

Meer uit Voetbal

Voor Marokkaanse speler Ziyech is op WK droom uitgekomen

DOHA (ANP) - Hakim Ziyech sprak in superlatieven, nadat Marokko zich met een zege (2-1) op Canada had geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. "En het is ook heel bijzonder dat ik een doelpunt heb gemaakt", sprak de speler van Chelsea over zijn openingstreffer. "Scoren op een WK is als een droom die uitkomt."

19 minuten geleden
Alderweireld gaat over zijn toekomst bij Rode Duivels nadenken

DOHA (ANP) - Toby Alderweireld gaat eens goed nadenken over zijn toekomst bij de nationale voetbalploeg van België. "Ik heb veertien jaar alles voor dit elftal gegeven", zei hij nadat de Rode Duivels na een gelijkspel tegen Kroatië (0-0) uitgeschakeld waren op het WK van Qatar. "En ik wil ook alles blijven geven voor mijn club Antwerp. Ik moet alles eens rustig gaan bekijken. "

1 uur geleden
Martínez stapt op als bondscoach België na WK-uitschakeling

DOHA (ANP) - Roberto Martínez is opgestapt als bondscoach van België na de uitschakeling op het WK voetbal. De 49-jarige Spanjaard maakte die beslissing bekend op de persconferentie meteen na het gelijkspel tegen Kroatië (0-0). België eindigde als derde in de groep en zag Marokko en Kroatië wel doorgaan.

2 uur geleden
Bondscoach Martínez: België verlaat WK met opgeheven hoofd

DOHA (ANP) - België-bondscoach Roberto Martínez kan leven met het doelpuntloze gelijkspel tegen Kroatië, waardoor zijn ploeg al in de groepsfase van het WK is uitgeschakeld. De Spanjaard zei geen spijt te hebben van zijn keuzes en vond dat de nummer 2 van de wereldranglijst donderdag goed had gespeeld. "We kunnen het toernooi met opgeheven hoofd verlaten", aldus Martínez tegen Sporza.

2 uur geleden
Marokko wint opnieuw en plaatst zich voor volgende ronde WK

DOHA (ANP) - Marokko heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Dat deed het land voor het eerst sinds 1986. De nog ongeslagen formatie van bondscoach Walid Regragui won het laatste groepsduel van het al uitgeschakelde Canada (2-1), de tweede zege na die op België. Hakim Ziyech, oud-speler van onder meer Ajax, was een van de doelpuntenmakers.

2 uur geleden
Gouden generatie Belgen uitgeschakeld op WK in Qatar

DOHA (ANP) - Een gouden generatie Belgische voetballers is ook op het WK van Qatar vroegtijdig van het hoogste podium gevallen. De Rode Duivels speelden in de laatste groepswedstrijd slechts gelijk tegen Kroatië (0-0), dat daardoor samen met Marokko naar de achtste finales gaat.

2 uur geleden
FIFA doet weer onderzoek naar homofobe spreekkoren fans Mexico

DOHA (ANP) - Fans van het Mexicaanse voetbalelftal zijn tijdens het WK-duel met Saudi-Arabië mogelijk weer in de fout gegaan met homofobe spreekkoren. Wereldvoetbalbond FIFA is net als na de eerdere wedstrijd tegen Polen een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen rond het duel van woensdag, waarin Mexico ondanks een 2-1-zege werd uitgeschakeld op het WK.

3 uur geleden