Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA staat bij EK selecties van 26 spelers toe

UEFA staat bij EK selecties van 26 spelers toe

NYON (ANP) - Bondscoach Frank de Boer mag voor het komende EK een selectie van 26 spelers samenstellen. De UEFA heeft ingestemd met het verzoek vanuit meerdere landen om de vaste groep voor de titelstrijd met drie spelers uit te breiden. Normaal bestaat de selectie van een landenteam bij een eindtoernooi uit 23 man.

Voor elk EK-duel zullen echter per land maar 23 spelers op het wedstrijdformulier mogen staan. Daarmee blijft de UEFA binnen de bestaande reglementen.

De belangrijkste reden voor de UEFA om de EK-selecties uit te bereiden is de huidige coronacrisis. Met een grotere spelersgroep kunnen landen een eventuele uitbraak van het virus binnen de ploeg beter opvangen. Dat geldt tevens voor de eventuele maatregelen op quarantainegebied voor mensen die in nauw contact zijn geweest met een positief getest persoon.

Wens

Het verzoek tot uitbreiding van 23 naar 26 spelers kwam eerder al van verschillende spelers en coaches, ook vanwege de overvolle speelkalender. Onder anderen de bondscoaches Roberto Martínez van België en Joachim Löw van Duitsland spraken eind maart al de wens uit twee of drie spelers extra te mogen selecteren.

Het EK voetbal begint op 11 juni en duurt tot en met 11 juli. Tien dagen voor de start moeten de definitieve selecties bij de UEFA binnen zijn. Als een geselecteerde speler na 1 juni geblesseerd raakt, kan een land nog tot aan de eerste groepswedstrijd een vervanger oproepen. Daaraan is geen maximum verbonden.

Andere regel voor doelmannen

Ook spelers die positief zijn getest op het coronavirus en spelers die in quarantaine moeten gaan vanwege contacten met besmette personen mogen in de aanloop naar de eerste EK-groepswedstrijd worden vervangen. Spelers die van de EK-lijst zijn verwijderd, kunnen daarna niet meer terugkeren in het toernooi.

Indien een doelman om fysieke redenen wegvalt, kan tijdens het hele toernooi nog een vervanger worden opgeroepen. Dat mag ook als een of twee andere keepers van de betreffende EK-selectie nog gewoon beschikbaar zijn.

Meer uit Voetbal

Sparta boekt nipte zege bij Heracles Almelo

ALMELO (ANP) - Sparta heeft een 1-0-zege geboekt bij Heracles Almelo. Joshua Kitolano maakte na een uur de enige treffer van het matige duel.

34 minuten geleden
Newcastle verslaat tandeloos United en vergroot zorgen Ten Hag

NEWCASTLE (ANP) - Newcastle United heeft thuis met 1-0 gewonnen van het Manchester United van trainer Erik ten Hag. De druk op de Nederlander zal daardoor opnieuw toenemen.

37 minuten geleden
AC Milan maakt geen fout tegen Frosinone

MILAAN (ANP) - AC Milan heeft de topploegen in de Serie A in het zicht gehouden. Het elftal van Oranje-international Tijjani Reijnders was in het eigen stadion met 3-1 te sterk voor middenmoter Frosinone.

53 minuten geleden
RKC verspeelt voorsprong en speelt gelijk tegen Excelsior

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk is thuis niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Excelsior. De thuisploeg leidde comfortabel met 2-0, maar die voorsprong ging verloren.

1 uur geleden
Sturing met Vitesse ook onderuit bij Fortuna Sittard

SITTARD (ANP) - Vitesse heeft ook de tweede wedstrijd onder coach Edward Sturing niet kunnen winnen. De Arnhemmers gingen onderuit bij Fortuna Sittard (3-1) na een razendsnelle goal van Kai Sierhuis.

1 uur geleden
Real Madrid neemt koppositie weer over na zege op Granada

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de eerste plaats in La Liga weer overgenomen van Girona FC. De ploeg uit de hoofdstad was in het eigen Bernabéu met 2-0 te sterk voor Granada.

2 uur geleden
Franse bondscoach: Oranje hoort bij beste ploegen van Europa

HAMBURG (ANP) - Didier Deschamps is niet tevreden over de loting voor de groepsfase van het EK in Duitsland, die Frankrijk aan het Nederlands elftal, Oostenrijk en Polen, Wales, Finland of Estland heeft gekoppeld. "Dat wordt heel lastig", zei hij. "Het had zeker makkelijker gekund."

2 uur geleden