Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA scherpt maatregelen op EK aan na veldbestormers

UEFA scherpt maatregelen op EK aan na veldbestormers

DORTMUND (ANP/DPA) - De UEFA gaat de veiligheidsmaatregelen aanscherpen tijdens het EK met betrekking tot het voorkomen van het bestormen van het veld door fans. Zaterdagavond werd Cristiano Ronaldo tijdens de wedstrijd tussen Portugal en Turkije meerdere keren opgezocht door fans.

"Elke betreding van het veld vormt een overtreding van de stadionregels en zal resulteren in verwijdering uit het stadion, een verbod op alle toernooiwedstrijden en de strafrechtelijke aanklacht wegens overtreding van de regels", waarschuwde de UEFA.

Zaterdag betrad een aantal fans het veld, voornamelijk om een selfie te scoren met Ronaldo. Waar de sterspeler van de Portugezen nog poseerde voor een foto met een jonge fan, was hij er later klaar mee.

Beklag

De UEFA zegt dat "aanvullende veiligheidsmaatregelen in de stadions zullen worden genomen om verder aan de eisen van het toernooi te voldoen en dergelijke incidenten te voorkomen".

De Portugese bondscoach Roberto Martínez deed na afloop al zijn beklag tegenover de internationale pers. "Het is een zorg omdat we vandaag het geluk hadden dat de bedoelingen van de fans goed waren", zei de coach. "Het is niet goed om de spelers zo bloot te stellen aan mensen die het veld oprennen. Volgens mij is er veel beveiliging en ik vind dat dit niet mag gebeuren. Waarschijnlijk moeten we de fans de boodschap geven dat dit niet de juiste manier is."

Meer uit Voetbal

Japanner Sugawara verruilt AZ voor Southampton

SOUTHAMPTON (ANP) - De Japanse international Yukinari Sugawara verruilt AZ voor Southampton in de Premier League. De 24-jarige verdediger tekent een contract voor vier jaar in Southampton.

23 minuten geleden
Uruguay derde op Copa América na zege op Canada na strafschoppen

CHARLOTTE (ANP/RTR) - Uruguay is derde geworden op de Copa América. De ploeg van coach Marcelo Bielsa versloeg in de wedstrijd om de derde plaats in het Amerikaanse Charlotte Canada na strafschoppen. Luis Suárez zorgde in de reguliere speeltijd voor de late gelijkmaker: 2-2.

4 uur geleden
Coach De la Fuente wil geschiedenis schrijven met Spanje op EK

BERLIJN (ANP/AFP) - Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje wil zondag met zijn selectie "geschiedenis schrijven" tegen Engeland in de finale van het EK voetbal in Duistland. "Dit is een briljante generatie. Veel spelers waren succesvol in de jeugdelftallen en dat belooft meestal veel goeds", verklaarde de 63-jarige coach een dag voor de eindstrijd in Berlijn.

14 uur geleden
Bondscoach Southgate wil Engelse dromen laten uitkomen in finale

BERLIJN (ANP/DPA) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland hoopt zondag in de finale van het EK voetbal de dromen van zijn ploeg te laten uitkomen. "Ik geloof niet in sprookjes, maar ik geloof wel in dromen", zei de 53-jarige coach een dag voor de eindstrijd tegen Spanje.

15 uur geleden
Middenvelder Land (18) verlengt contract bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft het contract met Tygo Land opengebroken en verlengd. De 18-jarige middenvelder is nu tot de zomer van 2029 aan de landskampioen uit Eindhoven verbonden.

16 uur geleden
Oud-Ajacied Westermann assistent van Flick bij Barcelona

BARCELONA (ANP) - Oud-Ajacied Heiko Westermann wordt een van de assistenten van de nieuwe Barcelona-trainer Hansi Flick. De 40-jarige Duitser gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij de Catalaanse club.

16 uur geleden
Ajax wint met invaller Berghuis oefenwedstrijd tegen Rangers

WEZEP (ANP) - Ajax heeft zijn derde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De formatie van de nieuwe trainer Francesco Farioli was in Wezep met 2-1 te sterk voor het Schotse Rangers FC.

18 uur geleden