Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA meent dat medische zorg voor Hongaar Varga niet te traag was

UEFA meent dat medische zorg voor Hongaar Varga niet te traag was

NYON (ANP/DPA) - De UEFA weerspreekt opmerkingen dat de medische zorg voor de Hongaarse speler Barnabas Varga te lang op zich had laten wachten. De aanvaller liep zondag diverse botbreuken in zijn gezicht en een hersenschudding op na een botsing tijdens de EK-wedstrijd tegen Schotland. "Er was geen vertraging in de behandeling van en hulp aan de speler", verklaarde de voetbalbond.

"De coördinatie tussen al het medisch personeel ter plaatse was professioneel en alles gebeurde in overeenstemming met de toepasselijke medische procedures", zei de UEFA maandag in een verklaring aan persbureau dpa.

Ploeggenoot Dominik Szoboszlai bekritiseerde naderhand de hulpverlening op het veld. Het duurde naar zijn mening veel te lang voordat het ambulancepersoneel het veld op kwam. De UEFA is echter een andere mening toegedaan. "De tussenkomst van de teamarts vond plaats binnen 15 seconden na het incident, onmiddellijk gevolgd door een tweede arts", aldus de voetbalfederatie. "Het team voor noodgevallen stond volgens hun protocol naast het veld te wachten en arriveerde met de brancard zodra ze door de artsen werden gevraagd."

Varga raakte geblesseerd nadat hij hard in aanraking was gekomen met de Schotse keeper Angus Gunn. Maandag werd duidelijk dat hij moet worden geopereerd en dat zijn EK voorbij is. Het duel met Schotland was de laatste groepswedstrijd van Hongarije, dat met 3 punten nog een kans maakt om als een van de beste nummers 3 door te gaan naar de achtste finales.

Meer uit Voetbal

FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

2 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

3 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

5 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

5 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

5 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

6 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

8 uur geleden