Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA krabbelt terug: nog geen besluit over naamgeving EK 2021

UEFA krabbelt terug: nog geen besluit over naamgeving EK 2021

NYON (ANP) - De Europese voetbalunie UEFA heeft vrijdagavond excuses gemaakt voor een eerder bericht op Twitter over de naamgeving van het uitgestelde EK. Daarin liet de UEFA opvallend genoeg weten dat het naar de zomer van 2021 verschoven toernooi gewoon UEFA EURO 2020 genoemd zou worden.

Een paar uur later gaf de UEFA toe daarmee in de fout te zijn gegaan. "Voor alle duidelijkheid, er is nog geen beslissing genomen over de naam van het Europees kampioenschap dat in 2021 wordt gehouden. Het bericht op Twitter is per vergissing verstuurd."

De UEFA had eerder op de dag op Twitter verwezen naar een uitlegstukje op de eigen website over de coronacrisis en de daarmee samenhangende gevolgen voor onder meer de bonden, de clubs, de toernooien en de competities. "Het EK van 2021 zal bekend blijven staan als UEFA EURO 2020", viel daarin nogal resoluut te lezen. Dat bleek later echter veel te voorbarig. Het lijkt bovendien nogal vreemd om in 2021 een toernooi af te werken met het jaartal 2020 in onder meer het logo.

Opzet

De UEFA wil echter sowieso vasthouden aan de geplande opzet van het EK. "We vertrouwen erop dat al onze twaalf speellocaties hetzelfde blijven, zodat het toernooi trouw blijft aan de oorspronkelijke visie: het organiseren van een echt Europees evenement, dat past bij de zestigste verjaardag van het EK."

Op de vraag wanneer het Europese voetbal weer kan overgaan tot de orde van de dag, bleef de UEFA het antwoord begrijpelijkerwijs schuldig. "Het is nu nog te vroeg om aan te geven wanneer er weer gespeeld gaat worden. Ook kunnen we nu nog niet zeggen of de finales van de Champions League en de Europa League op de geplande data en op de aangewezen locaties kunnen doorgaan. Als de situatie verbetert, is het ons doel om tegen het einde van het huidige seizoen, 30 juni 2020, alle Europese en nationale clubcompetities te voltooien."

Meer uit Voetbal

Girona zet met gelijkspel bij Alavés tweede plek op het spel

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Oranje-international Daley Blind heeft met Girona met een 2-2-gelijkspel bij Deportivo Alavés de tweede plek in de Spaanse competitie op het spel gezet. De thuisploeg maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker.

12 minuten geleden
Internazionale in Serie A veel te sterk voor Frosinone

FROSINONE (ANP) - Internazionale heeft de uitwedstrijd tegen Frosinone met ruime cijfers gewonnen. De kampioen van Italië was met 5-0 te sterk voor de laagvlieger uit de Serie A. Frosinone staat zeventiende en strijdt nog tegen degradatie.

2 uur geleden
Topscorer Guirassy schiet VfB Stuttgart langs FC Augsburg

AUGSBURG (ANP) - VfB Stuttgart heeft in de Duitse voetbalcompetitie een 1-0-overwinning behaald bij FC Augsburg. Topscorer Serhou Guirassy maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was alweer zijn 26e doelpunt van het seizoen.

2 uur geleden
Lukkien en Robben genieten van promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien genoot na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (2-0) volop van het feestvierende publiek op het veld en op de tribunes. Het doel om na de degradatie direct terug te keren naar de Eredivisie werd na een moeizaam begin van het seizoen toch nog gerealiseerd.

2 uur geleden
FC Emmen en NAC Breda plaatsen zich voor play-offs om promotie

EMMEN (ANP) - FC Emmen en NAC Breda hebben zich tijdens de laatste speelronde van de eerste divisie geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drentse ploeg won met 2-1 van De Graafschap en de Brabanders hadden genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij TOP Oss.

2 uur geleden
Willem II pakt ook titel in Keuken Kampioen Divisie

TILBURG (ANP) - Willem II is kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers van coach Peter Maes stelden een week geleden al promotie naar de Eredivisie veilig met een gelijkspel bij FC Dordrecht. Willem II won de laatste wedstrijd in eigen huis met 3-2 van Telstar.

3 uur geleden
FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is er in geslaagd om na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor de Groningers plek twee overnamen van de Limburgers.

3 uur geleden