Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA en Franse bond: 2800 valse kaarten gescand bij finale CL

UEFA en Franse bond: 2800 valse kaarten gescand bij finale CL

PARIJS (ANP) - Bij de finale van de Champions League zijn ongeveer 2800 valse tickets gescand bij de toegangspoorten van het stadion. De UEFA en de Franse voetbalbond noemden dat aantal tijdens een vergadering op het Franse ministerie van Sport, die was uitgeschreven om te onderzoeken wat er precies mis is gegaan in aanloop naar de eindstrijd van zaterdag tussen Liverpool en Real Madrid in het Stade de France.

De Franse regering, die te maken kreeg met flinke kritiek vanwege het gebrek aan toezicht op de wedstrijd, zegt dat de "massale" kaartfraude de oorzaak is van de ongeregeldheden.

Het Franse persbureau AFP meldde dinsdag dat Franse veiligheidsdiensten de autoriteiten enkele dagen voor de finale waarschuwden voor het risico op 50.000 voetbalfans zonder toegangsbewijs of met een vals kaartje.

Liverpool-voorzitter Tom Werner eist excuses voor de behandeling van de fans van zijn club. In een maandag uitgelekte brief aan de Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, staat dat hij "vol ongeloof" was over haar opmerkingen over de gebeurtenissen van zaterdag. Oudéa-Castéra beschuldigde Liverpool aanvankelijk van het helpen veroorzaken van de chaos. Ze zei tegen een Frans radiostation dat de club er niet in was geslaagd om zijn supporters die naar Parijs gingen goed te begeleiden.

"Je opmerkingen waren onverantwoordelijk, onprofessioneel en totaal respectloos jegens de duizenden fans die fysiek en emotioneel werden geschaad", schrijft Werner in de brief. "Namens alle fans die deze nachtmerrie hebben meegemaakt, eis ik excuses van u en de garantie dat de Franse autoriteiten en de UEFA een onafhankelijk en transparant onderzoek toestaan."

Meer uit Voetbal

RKC: doelman Vaessen zet lijn van herstel door

WAALWIJK (ANP) - Het herstel van doelman Etienne Vaessen gaat de goede kant op. Dat meldt RKC Waalwijk zondag. De club vraagt om rust en tijd voor de keeper bij zijn verdere herstel.

38 minuten geleden
Zorgen bij Liverpool om knieblessure Gakpo

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool-coach Jürgen Klopp vreest aanvaller Cody Gakpo even kwijt te zijn. De Oranje-international maakte kort voor rust de gelijkmaker tegen Tottenham Hotspur (1-1), maar zijn ploeg verloor door een eigen doelpunt in blessuretijd van Joël Matip: 2-1. Gakpo verliet met een brace om zijn rechterknie en op krukken het stadion van de Londense club. Zijn meespelen in de interlands van het Nederlands elftal over twee weken lijkt daarmee onzeker.

42 minuten geleden
RKC in afwachting van uitslagen onderzoeken doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk is in afwachting van de uitslagen van onderzoeken bij doelman Etienne Vaessen. Dat heeft een woordvoerster van de club zondag gezegd. Er zijn diverse onderzoeken bij de doelman gedaan en scans gemaakt nadat hij zaterdag in de wedstrijd tegen Ajax out ging op het veld na een botsing met aanvaller Brian Brobbey in de slotfase van de wedstrijd. Volgens RKC ziet de situatie er voor Vaessen beter uit dan zaterdagavond.

2 uur geleden
Keeper Vaessen van RKC is bij kennis en naar ziekenhuis gebracht

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk is in de slotfase van het duel met Ajax gereanimeerd op het veld. Dat gebeurde na een botsing met aanvaller Brian Brobbey van de bezoekers. Vaessen was even bewusteloos en is inmiddels weer bij kennis en naar een ziekenhuis gebracht.

13 uur geleden
RKC - Ajax definitief gestaakt na zwaar letsel Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken en even later definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg zwaar letsel had opgelopen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De bezoekers uit Amsterdam stonden met 3-2 voor. De KNVB moet beslissen wat er met het duel moet gebeuren.

14 uur geleden
FC Twente blijft door zege op Heerenveen in spoor van PSV

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente blijft door een zege op sc Heerenveen in het spoor van koploper PSV. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 en komt daardoor op 18 punten, 3 minder dan de Eindhovenaren die nog zonder puntenverlies zijn.

14 uur geleden
RKC - Ajax tijdelijk gestaakt na blessure doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken. Doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg is mogelijk zwaargeblesseerd geraakt na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

14 uur geleden