Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UEFA-baas Ceferin: FIFA beseft ook dat tweejaarlijks WK no-go is

UEFA-baas Ceferin: FIFA beseft ook dat tweejaarlijks WK no-go is

NYON (ANP) - Een tweejaarlijks WK voetbal wordt niet langer overwogen, heeft UEFA-baas Aleksander Ceferin laten weten. Volgens Ceferin is ook wereldvoetbalbond FIFA tot inkeer gekomen.

"Een tweejaarlijks WK is een no-go voor iedereen in het voetbal. Ik ben blij dat de FIFA dat ook beseft", liet Ceferin optekenen door Financial Times Football Business Summit. "Ik heb er deze week een discussie over gehad met de voorzitter van de FIFA. We kunnen niet zeggen dat voetbal in andere continenten niet ontwikkeld kan worden, maar we moeten op één lijn zitten en het mag de Europese en Zuid-Amerikaanse bonden niet schaden."

Met een WK om de twee in de plaats van vier jaar wilde de wereldvoetbalbond het voetbal mondialer maken. "Er zijn veel voordelen aan verbonden. Zo geef je onder meer de kans aan meer landen om deel te nemen. Toen werd beslist het WK om de vier jaar te houden, zo'n 100 jaar geleden, telde de FIFA veertig landen. De voorzitter van de FIFA is nu de voorzitter van 111 landen en elk land heeft het recht te dromen", zei FIFA-baas Gianni Infantino vorig jaar over zijn intenties. Zijn plannen werden flink bekritiseerd door andere bonden, spelers en trainers.

Infantino liet eind vorig jaar nog blijken nog altijd te geloven in een tweejaarlijks WK, ondanks de felle kritiek. Ceferin: "We hebben gesprekken, maar wat mij betreft is een tweejaarlijks WK van tafel. Ik weet zeker dat we binnenkort met de FIFA tot een oplossing zullen komen."

Meer uit Voetbal

Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

27 minuten geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

2 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

2 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

2 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

3 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

5 uur geleden
Beveiliger: voetbalclubs gesponsord door cybercriminelen

SANTA CLARA (ANP) - Voetbalclubs als Manchester United, Bayern München en AC Milan laten zich sponsoren door cybercriminelen uit China, zegt de Amerikaanse cyberbeveiliger Infoblox. Ook Ajax zou zaken met ze hebben gedaan. Volgens het bedrijf gebruiken de bendes de naamsbekendheid van de clubs en de competities om nietsvermoedende mensen uit China, Macau, Hongkong en Taiwan naar hun goksites te lokken.

7 uur geleden