Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UBS krijgt toestemming van Brussel voor overname Credit Suisse

UBS krijgt toestemming van Brussel voor overname Credit Suisse

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft geen bezwaar tegen de overname van de Zwitserse bank Credit Suisse door UBS. Er ontstaat dan wel een megabank maar er blijft voldoende concurrentie, oordeelt de commissie.

UBS lijfde het wankelende Credit Suisse in maart onder grote druk van de Zwitserse regering in. Zo moest de net iets kleinere branchegenoot worden gered van de ondergang. Samen zijn de twee banken onder meer de grootste vermogensbeheerder van Europa.

Toch krijgt de overname de "onvoorwaardelijke goedkeuring" van de Europese Commissie. Zowel in het vermogensbeheer als in het zakenbankieren stuit de fusiebank nog op genoeg concurrenten om de markt niet naar zijn hand te kunnen zetten. Er blijft "aanzienlijke competitieve druk van een breed scala aan rivalen in al deze markten, waaronder zowel meerdere grote mondiale banken als gespecialiseerde en sterke lokale spelers", stelt de commissie.

De commissie waakt voor monopolies en andere marktverstoringen in de zogeheten Europese Economische Ruimte, waartoe ook niet-EU-lid Zwitserland behoort. Normaliter moet een koper de toestemming van de commissie afwachten om die niet voor voldongen feiten te stellen. Maar UBS mocht de overname van Brussel al afronden, omdat er haast was geboden. Door het naderende faillissement van Credit Suisse en even tevoren al twee Amerikaanse banken groeide de angst van beleggers, spaarders en overheden voor een domino-effect.

Meer uit Financieel

Volkswagen wil haast maken met goedkope elektrische auto

WOLFSBURG (ANP/AFP) - Volkswagen wil haast maken met de ontwikkeling van een goedkope elektrische auto, die 20.000 euro moet gaan kosten. De auto moet in 2027 op de markt verschijnen. De raad van bestuur van de VW Group heeft deze week het groene licht gegeven voor het model van de elektrische auto, die voorlopig ID.1 gaat heten.

24 minuten geleden
ConocoPhillips neemt Marathon Oil over in miljardendeal

HOUSTON (ANP) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips heeft overeenstemming bereikt met de kleinere branchegenoot Marathon Oil over een overname. Met die overname is een bedrag gemoeid van 22,5 miljard dollar, inclusief schulden van Marathon Oil. Zakenkrant Financial Times meldde eerder al dat de partijen in vergevorderde onderhandelingen waren over een deal.

26 minuten geleden
Eurostar verkoopt bijna de helft meer treinkaartjes in EK-periode

LONDEN (ANP) - Spoorbedrijf Eurostar ziet grote interesse in treinkaartjes naar het EK voetbal in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli, de periode van het toernooi, zijn vergeleken met een jaar eerder bijna de helft meer kaartjes verkocht, laat een woordvoerster weten. Eurostar verkoopt de meeste treinkaartjes rond wedstrijden van de nationale teams van Engeland, Frankrijk en België.

41 minuten geleden
Uitzendlicenties EK-wedstrijden weer in trek bij horecabazen

GORINCHEM (ANP) - Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

48 minuten geleden
Cao-akkoord in Duitse bouw na reeks stakingen

FRANKFURT (ANP/DPA) - De grote vakbond IG BAU heeft met werkgevers in de Duitse bouwsector een nieuw cao-akkoord bereikt na een reeks stakingen voor hoger loon. Als de cao wordt goedgekeurd gaat die gelden voor ongeveer 930.000 bouwvakkers in Duitsland.

1 uur geleden
Megaovername van Anglo American door BHP lijkt van de baan

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Mijnbouwgigant BHP krijgt geen uitstel voor zijn overname van Anglo American. De deadline verloopt woensdag en Anglo American wil die niet verder verlengen. Daarmee lijkt het samengaan van twee van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld van de baan.

2 uur geleden
Nieuw onderzoek Italië naar redding oudste bank ter wereld

MILAAN (ANP) - Een rechtbank in Milaan begint een nieuw onderzoek naar de redding van Monte dei Paschi di Siena. De oudste bank ter wereld zou mogelijk fraude hebben gepleegd, volgens documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien.

3 uur geleden