Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uber verliest op hoger Wall Street

Uber verliest op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten aan de nieuwe dag begonnen. Techbedrijf Uber zakte weg na de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers. Ook een keur aan andere grote bedrijven praatte beleggers bij over de resultaten van afgelopen kwartaal.

Uber wist het jaarverlies in 2020 terug te dringen ten opzichte van het jaar ervoor, maar zag in het vierde kwartaal de omzet wel zakken. Bezorgdiensten konden het verlies aan opbrengsten uit zijn taxi-app niet goedmaken. De taxibranche heeft door reisbeperkingen wereldwijd te kampen met een fors verlies aan inkomsten. Het aandeel Uber gaf in de eerst handelsminuten 3 procent prijs.

Ook de voedingsmiddelenproducent PepsiCo opende de boeken en verloor 0,8 procent. Het bedrijf meldde een omzet die hoger was dan kenners in doorsnee hadden verwacht. Snacks en ontbijtgranen verkochten gedurende lockdowns extra goed, zo kwam naar voren uit de cijfers.

Recordniveaus

De Dow-Jonesindex ging 0,3 procent vooruit tot 31.525 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3920 punten terwijl de Nasdaq 0,5 procent won tot 14.044 punten.

De bekende graadmeters bereikten onlangs weer recordniveaus. Een grote rol daarbij spelen de verwachtingen rond extra coronasteun in de Verenigde Staten. President Joe Biden kondigde een stimuleringspakket van 1900 miljard dollar aan.

Stimuleringsmaatregelen

Op een afbouw van de stimuleringsmaatregelen vanuit de Amerikaanse Federal Reserve hoeven beleggers vooralsnog niet te rekenen. Voorzitter Jerome Powell van de koepel van centrale banken verzekerde financiële markten dat rentes nog een aanzienlijke periode laag blijven om de groei van de economie en banenmarkt aan te jagen.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldde dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen met 19.000 was gedaald tot 793.000. Het is de vierde week op rij dat het aantal steunaanvragen daalt.

De euro was 1.2143 dollar waard, tegen 1,2130 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie duurder op 58,69 dollar. Brentolie steeg ook licht tot 61.49 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

5 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

20 uur geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

22 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

23 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden