Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uber-rivaal Lyft schrapt bijna vijfde van personeelsbestand

Uber-rivaal Lyft schrapt bijna vijfde van personeelsbestand

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Uber-concurrent Lyft schrapt bijna duizend banen om de coronacrisis door te kunnen komen. Dat komt neer op bijna een vijfde van het totale personeelsbestand. Volgens het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, die alleen in Noord-Amerika actief is, zijn de vraag naar taxiritten en daarmee de inkomsten van het bedrijf flink teruggelopen.

Volgens kenners zien de vooruitzichten bij Lyft er somber uit. De onderneming maakte voor de coronacrisis ook al flinke verliezen. Dat komt door de investeringen die het bedrijf heeft gedaan om verder te groeien. Begin februari bevestigde Lyft nog dat het waarschijnlijk niet zou lukken om voor het einde van 2021, gecorrigeerd voor diverse posten, winstgevend te zijn.

In deze crisistijd komen meer bedrijven met grote ontslagrondes op de proppen om het hoofd boven water te houden. Die kunnen soms een grote hap uit een onderneming halen. Volgens The Wall Street Journal is Juul Labs bijvoorbeeld van plan ongeveer een derde van het aantal arbeidsplaatsen te schrappen. Bij de maker van e-sigaretten, die net als Lyft in San Francisco gevestigd is, zouden tot 950 banen verdwijnen, meldde de krant op basis van ingewijden. Ook bij Juul was eerder al sprake van een flink verlies.

Meer uit Financieel

EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto

BRUSSEL (ANP/RTR) - Het verbieden van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's door de Europese Unie vanaf 2035 kan doorgaan. De EU-landen, ook het tegensputterende Duitsland, hebben maandag ingestemd met die belangrijke klimaatmaatregel.

1 uur geleden
Europese Commissie: Alitalia moet staatslening terugbetalen

BRUSSEL (ANP) - De lening van 400 miljoen euro die de Italiaanse overheid in 2019 aan luchtvaartmaatschappij Alitalia verstrekte is illegale staatssteun, oordeelt de Europese Commissie. Italië moet het geld plus rente bij de maatschappij terughalen.

2 uur geleden
Transavia vliegt ondanks algemene staking naar Israël

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vooralsnog gewoon naar Israël ondanks een algemene staking in dat land. Daardoor vertrekken er geen vluchten vanaf de luchthaven van Tel Aviv. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen daar wel vliegtuigen landen, zegt Transavia. De prijsvechter heeft twee vluchten op de planning staan van Schiphol naar Tel Aviv.

2 uur geleden
Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland. Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

3 uur geleden
Wagamama sluit bij rechter akkoord met schuldeisers

AMSTERDAM (ANP) - Restaurantketen wagamama heeft een akkoord bereikt met schuldeisers bij de rechtbank van Amsterdam. De keten, met negen vestigingen in Nederland, kwam in de problemen door de coronamaatregelen. Als gevolg daarvan moest het enkele restaurants sluiten. Een faillissement lijkt nu afgewend.

3 uur geleden
Philips en ASMI aan kop in positieve AEX, Prosus onderaan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak toonde maandag wat herstel onder aanvoering van zorgtechnologieconcern Philips en chipbedrijf ASMI. Techinvesteerder Prosus kampte daarentegen met een stevig koersverlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler bij de hoofdfondsen.

3 uur geleden
Statiegeld op 2,5 miljard blikjes per jaar: 'gigantische operatie'

UTRECHT (ANP) - De invoering van statiegeld op blikjes is een "gigantische operatie" op logistiek gebied. Dat zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds Verpakkingen. Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor recycling van alle verpakkingen zoals glas en papier maar ook voor statiegeld. Per 1 april zit er 15 eurocent statiegeld op blik. Er zat al statiegeld op kleine en grote plastic flessen.

3 uur geleden