Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uber rekent op miljardenafschrijving vanwege coronacrisis

Uber rekent op miljardenafschrijving vanwege coronacrisis

SAN FRANCISCO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Uber verwacht een miljardenafschrijving te moeten doen wegens de coronacrisis. Volgens het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app drukt de situatie duidelijk op de resultaten, maar is er nog veel onzeker. Vandaar dat eerdere financiële prognoses voor 2020 worden ingetrokken.

De afschrijving op investeringen bedraagt waarschijnlijk 1,9 miljard tot 2,2 miljard dollar. Uber komt later pas met zijn daadwerkelijke eerste kwartaalcijfers. Dan wordt waarschijnlijk meer duidelijk.

Vorige maand beloofde de onderneming nog 10 miljoen gratis ritten en voedselleveringen aan zorgwerkers, senioren en mensen in nood tijdens de periode van lockdowns die zijn ingevoerd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Ook werd een programma voor financiële steun voor chauffeurs en bezorgers opgetuigd. Volgens Uber is de financiële impact van die laatste regeling in het grote plaatje beperkt tot maximaal ruim 100 miljoen dollar bezien over de eerst twee kwartalen.

Het aantal taxiritten is in sommige zwaar door het virus getroffen steden met wel 70 procent gedaald. Maar het bedrijf kan waarschijnlijk een deel van dit gemis compenseren door succes met maaltijdbezorgdienst Uber Eats. Die draait de laatste tijd overuren omdat er wereldwijd veel mensen thuis zitten en vanuit huis maaltijden bestellen.

Meer uit Financieel

Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

1 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

3 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

4 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

5 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

6 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

7 uur geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

19 uur geleden