Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uber lijft maaltijdbezorger Postmates in

Uber lijft maaltijdbezorger Postmates in

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter taxi-app Uber en maaltijdbezorgbedrijf Uber Eats, lijft het Amerikaanse Postmates in. Voor de branchegenoot op het vlak van maaltijdbezorging telt Uber bijna 2,7 miljard dollar neer. De deal wordt volledig in aandelen afgehandeld.

Eerder werd er door Postmates nog nagedacht over een beursgang. De onderneming registreerde haar beursplannen al begin vorig jaar, maar zette de stap toch niet.

De nieuwe deal past in een reeks overnames en financieringen in de sector. Zo roerde Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, zich al met de fusie tussen het Britse Just Eat en Takeaway.com en door de overname van Grubhub. Ook Uber was geïnteresseerd in die laatste partij, maar trok zich op het laatste moment terug. Waarschijnlijk stuit de overname van Postmates door Uber op minder mededingingsbezwaren.

Door de deal gaat UberEats rivaal Grubhub voorbij op de Amerikaanse markt, maar het nieuwe bedrijf wordt niet zo groot als marktleider DoorDash. De overname kan naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar worden afgerond. De directies van beide bedrijven staan achter de transactie en aandeelhouders die goed zijn voor een meerderheid van de stukken in Postmates hebben eveneens hun steun toegezegd.

Meer uit Financieel

Vakbond pleit voor dialoog over uitbreiding Duitse Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP) - Tesla en inwoners van het Duitse plaatsje Grünheide moeten met elkaar in gesprek over de uitbreiding van een fabriek van de elektrische-autoproducent. Dat zegt de machtige vakbond voor metaalwerkers IG Metall nadat inwoners van de gemeente bij Berlijn tegen de uitbouw van de fabriek hadden gestemd. De vakbond zelf is voorstander van uitbreiding en hoopt dat Tesla zorgen van omwonenden weg kan nemen.

52 minuten geleden
's Werelds grootste lng-exporteur Qatar voert gaswinning op

DOHA (ANP/RTR) - QatarEnergy voert de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) verder op. Het Qatarese staatsbedrijf is van plan 16 miljoen ton lng per jaar extra te winnen uit een groot gasveld in de Perzische Golf.

2 uur geleden
Chinese drankenmiljardair Zong Qinghou (79) overleden

HANGZHOU (ANP/AFP) - Zong Qinghou, de voormalig rijkste man van China, is overleden. Hij stierf zondagochtend op 79-jarige leeftijd nadat "behandeling voor een aandoening niet bleek aan te slaan", meldt zijn bedrijf op het sociale medium Weibo. Zong was de oprichter van het drankenconglomeraat Wahaha. Chinese media meldden eerder al dat hij ziek was, zonder te specificeren waar hij aan leed.

3 uur geleden
Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

15 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

19 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

21 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

22 uur geleden