Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitterpersoneel moet beloven harder te werken of wordt ontslagen

Twitterpersoneel moet beloven harder te werken of wordt ontslagen

SAN FRANCISCO (ANP) - Werknemers van Twitter moeten voor donderdagmiddag laten weten of ze bereid zijn om harder te gaan werken voor het sociale medium. Anders moeten zij vertrekken. In een verplicht te ondertekenen formulier staat dat de medewerkers moeten beloven om "lange dagen op hoge intensiteit" te gaan werken. De nieuwe eigenaar Elon Musk stuurde hierover rond middernacht lokale tijd een e-mail naar het personeel, melden Amerikaanse media.

"Als je zeker weet dat je deel wilt uitmaken van het nieuwe Twitter, klik dan ja op onderstaande link", staat in de e-mail van Musk. "Twitter zal extreem hardcore moeten zijn. Alleen uitzonderlijke prestaties zullen een voldoende opleveren." Iedereen die zich hier niet op toelegt, moet vertrekken en krijgt een ontslagvergoeding van drie maanden.

Deze nieuwe aankondiging van Musk kan voor een verdere leegloop van personeel zorgen. Sinds zijn overname eind vorige maand heeft de miljardair al de helft van het personeel van Twitter ontslagen. Verder schrijven media dat software-engineers van het platform die hun nieuwe baas tegenspreken ook ontslagen worden.

De eerste periode van Musk bij Twitter verloopt roerig. Zo werd de introductie van de nieuwe abonnementsdienst Twitter Blue een chaos. Daarbij krijgen betalende gebruikers een blauw vinkje. Dat was tot voor kort voorbehouden aan gebruikers waarvan Twitter zeker wist dat zij het waren. Na de introductie maakten veel mensen gebruik van het blauwe vinkje door hun naam aan te passen zodat die leek op die van een bedrijf of bekendheid. Na enkele dagen sloot Twitter de aanmeldingen voor Twitter Blue.

Meer uit Financieel

Drukke beursweek met rentebesluiten Fed en ECB

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers maken zich op voor een drukke beursweek met rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). De twee banken houden naar verwachting de rente opnieuw onveranderd. Op de financiële markten wordt gespeculeerd dat de rente in de Verenigde Staten en de eurozone komend voorjaar verlaagd zal worden nu de inflatie sterk aan het afzwakken is.

12 uur geleden
Duitse winkelbranche: kerstverkopen vallen nog tegen

BERLIJN (ANP/DPA) - De kerstverkopen bij Duitse winkelketens vallen tot dusver tegen. Dat stelt de Duitse winkelbrancheorganisatie HDE na onderzoek onder meer dan 350 winkelbedrijven. Volgens HDE gaf bijna 60 procent aan teleurgesteld te zijn over de verkopen van afgelopen week.

14 uur geleden
Nieuwe gaspijplijn maakt Servië minder afhankelijk van Rusland

BELGRADO (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Een nieuwe gaspijplijn die zondag is geopend maakt Servië minder afhankelijk van Russisch aardgas. De pijplijn van 170 kilometer loopt van de Servische stad Niš naar de rand van de Bulgaarse hoofdstad Sofia en heeft een jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljard kubieke meter. Dat is goed voor 60 procent van de Servische gasbehoefte.

15 uur geleden
IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

17 uur geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

18 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 dag geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

1 dag geleden