Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter verwijdert berichten Henk Bres, PVV neemt geen afstand

Twitter verwijdert berichten Henk Bres, PVV neemt geen afstand

DEN HAAG (ANP) - Twitter heeft woensdag twee omstreden tweets van tv-persoonlijkheid Henk Bres verwijderd. Bres had dinsdagavond getwitterd dat hij woedend is over "filmpjes van negers die geweld plegen. Gewoon misselijkmakend." Bres stelt dat hij "de laatste dagen een enorme racist is geworden" door dit soort beelden. Ook deelde hij een filmpje van iemand die een wapen richt op een plunderaar, met de tekst "Misschien de oplossing....hier luisteren die tyfushonden wel naar!!".

Bres deelde ook een filmpje van een blanke menigte die gewapend met honkbalknuppels door Philadelphia loopt, naar aanleiding van antiracistische protesten in de VS en in Nederland. Bres zette daar acht applaus-emoji's bij. Die tweet staat nog online.

Bres laat weten dat hij een tijdje stopt met Twitter. "Het is mij al die bonje die ik krijg als ik mij weer is heb zitten opvreten over het onrecht wat sommige mensen moeten doormaken niet waard".

Fractievertegenwoordiger

Bres is fractievertegenwoordiger van de PVV in de gemeente Den Haag. Fractievertegenwoordigers ondersteunen de raadsleden. De PVV in Den Haag zegt dat Bres op persoonlijke titel spreekt en reageert niet op de tweets. Het presidium van de Haagse raad "reageert niet op individuele tweets van raadsleden of fractievertegenwoordigers".

In 2018 werd Bres met voorkeursstemmen verkozen in de Haagse raad, maar hij besloot af te zien van zijn zetel en de PVV achter de schermen te helpen.

Eerdere ophef

Het is niet de eerste maal dat Bres, die doorbrak bij het grote publiek als ADO-fan en volkse deelnemer van het discussieprogramma Het Lagerhuis, in opspraak is door een bericht op Twitter. De Hagenaar deelde vorig jaar een bericht over "Kut Afrikanen" die "laf, stiekum en altijd in een groepje" zouden opereren. De tweet eindigde met de tekst "Ik zeg uitroeien met een GOEIE Hitler!"

Veel partijen in de Haagse raad reageerden hier woedend op. De PVV haastte zich toen te zeggen dat Bres geen partijstandpunt vertolkte. Overigens constateerde Omroep West toen na onderzoek dat in het filmpje waar het bericht van Bres naar verwees niet Afrikanen maar Noord-Amerikanen te zien waren. Het ging om een vechtpartij in de straten van de Amerikaanse stad Boston.

Meer uit Binnenland

Amsterdammer gebruikt meer water dan gemiddeld

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdammers gebruiken meer water dan gemiddeld in Nederland. Waternet, dat het waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, meldt op basis van CBS-onderzoek dat Amsterdammers gemiddeld 141 liter water per dag gebruiken. Landelijk is dat gemiddelde 129 liter.

20 minuten geleden
Minister Wiersma keurt aanvraag goed van 31 nieuwe scholen

DEN HAAG (ANP) - Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft de aanvragen voor 31 nieuwe scholen goedgekeurd, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. In de meeste gevallen (22 scholen) gaat het om aanvragen van al bestaande schoolbesturen, die bijvoorbeeld een vestiging zelfstandig verder willen laten gaan. De nieuwe scholen mogen in augustus 2024 hun deuren openen.

1 uur geleden
Rijbewijs online verlengen kan in bijna driekwart van gemeenten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders kunnen in bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten hun rijbewijs online verlengen. In 250 van de 342 gemeenten hoeven burgers hiervoor niet meer eerst naar een gemeenteloket, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) woensdag.

2 uur geleden
NWO reikt dit jaar miljoenenprijzen uit aan vier wetenschappers

DEN HAAG (ANP) - Vier wetenschappers ontvangen dit jaar de 'Nederlandse versie van de Nobelprijs' van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Joyeeta Gupta, Toby Kiers, Bram Nauta en Corien Prins krijgen elk 1,5 miljoen euro. De hoogleraren mogen zelf weten hoe ze dit besteden, zolang het geld wordt ingezet om "de wetenschap te bevorderen".

3 uur geleden
Raad: allemaal aan de bak voor welzijn kind bij vechtscheiding

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding liggen, mogen niet ook nog eens het slachtoffer worden van de problemen in jeugdhulp en -bescherming. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het zou om zesduizend kinderen per jaar gaan die in een dergelijke situatie belanden.

4 uur geleden
Joran van der Sloot donderdag uitgeleverd aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, wordt tijdelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Het hooggerechtshof in Peru meldt op Twitter dat de 35-jarige Nederlander donderdag wordt overgedragen aan agenten van de Amerikaanse FBI. Van der Sloot probeerde tevergeefs zijn uitlevering aan te vechten.

7 uur geleden
Burgemeesters zijn 'welwillend' over overlooplocaties Ter Apel

UTRECHT (ANP) - De burgemeesters van het Veiligheidsberaad reageren "welwillend" op het verzoek van staatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid) om drie tot vier locaties te leveren die aanmeldcentrum Ter Apel kunnen ontlasten. Maar de bewindsman verwacht niet dat het over een maand al geregeld is.

12 uur geleden