Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter staat publicatie van gearchiveerde tweets Trump niet toe

Twitter staat publicatie van gearchiveerde tweets Trump niet toe

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter staat niet toe dat het Amerikaanse Nationaal Archief de gearchiveerde tweets van oud-president Donald Trump opnieuw op het microblogplatform publiceert, meldt nieuwssite Politico. Trump heeft sinds de bestorming van het Capitool door zijn aanhangers in januari een Twitter-verbod en zijn pagina is sindsdien offline gehaald.

Twitter maakte woensdag bekend tegenover Politico dat het herpublicatie van Trumps tweets, inclusief de berichten die hem de ban opleverden, niet zal toestaan. Het besluit volgde op het nieuws dat het Nationaal Archief van de Verenigde Staten werkt aan een officieel online archief van alle berichten die Trump als president via Twitter de wereld inzond. Het Nationaal Archief verzamelt al langere tijd persoonlijke en professionele tweets van andere leden van de regering-Trump.

Het besluit van Twitter zal naar alle waarschijnlijkheid verdere olie op het vuur gooien wat betreft het debat in Washington over de macht van techbedrijven in het publieke debat. Met name de Republikeinen klagen al geruime tijd dat de bedrijven uit Silicon Valley vooral conservatieven de mond snoeren.

Een woordvoerder van het Nationaal Archief zei eerder dat "gezocht wordt naar de beste manier" om de tweets van het account @realDonaldTrump voor het nageslacht te bewaren. De Nationaal Archief wil aan Twitter overlaten of de berichten ook weer op dat sociale medium te zien zullen zijn. Een woordvoerder van Twitter zei dat het bedrijf samenwerkt met het Nationaal Archief om de tweets te archiveren "zoals standaardpraktijk is bij een overgang naar een nieuwe regering".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Negen doden bij schietpartij in Indianapolis

INDIANAPOLIS (ANP) - Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Indianapolis zijn volgens de politie negen doden en meerdere gewonden gevallen. De schutter heeft zichzelf van het leven beroofd, zei een woordvoerster tegen de media.

1 uur geleden
Beelden vrijgegeven van doodschieten 13-jarige door politie in VS

CHICAGO (ANP/BELGA) - De autoriteiten in Chicago hebben donderdag een video vrijgegeven van een politieagent die een 13-jarige jongen doodschiet. Het gaat om "ondraaglijke" beelden, zegt de burgemeester van de op twee na grootste stad van de Verenigde Staten.

2 uur geleden
Israël voert luchtaanval uit na raketlancering vanuit Gazastrook

TEL AVIV (ANP/BELGA) - Het Israëlische leger heeft vrijdagochtend luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat vanuit de Palestijnse enclave een raket werd afgevuurd richting het zuiden van Israël.

2 uur geleden
Biden ontvangt Zuid-Koreaanse president in mei in de VS

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt in de tweede helft van mei zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in in Washington. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis is er nog geen exacte datum vastgesteld. Het bezoek dient onder meer om de relatie tussen beide landen te onderstrepen.

3 uur geleden
Recordgroei Chinese economie: toename van 18,3 procent

PEKING (ANP/DPA) - De Chinese economie lijkt de coronacrisis grotendeels te hebben overwonnen en begon het nieuwe jaar met een recordgroei. De op een na grootste economie van de wereld groeide het eerste kwartaal met 18,3 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van 2020. Het is de grootste toename sinds het land ruim dertig jaar geleden is begonnen met het bijhouden van de kwartaalcijfers.

3 uur geleden
Met vertrek Raúl Castro als partijleider komt einde aan tijdperk

HAVANA (ANP) - Vrijdag begint op Cuba het congres van de regerende Communistische Partij. Tijdens de belangrijke partijbijeenkomst die tot maandag duurt zal naar verwachting Raúl Castro zijn functie als partijleider neerleggen. Dat betekent dat er formeel een einde komt aan het Castro-tijdperk, dat begon met de Cubaanse revolutie in de jaren 50.

5 uur geleden
VN geven Saint Vincent een miljoen dollar aan noodsteun

KINGSTOWN (ANP) - Het door een vulkaanuitbarsting getroffen Caribische eiland Saint Vincent ontvangt een miljoen dollar (ruim 836.000 euro) aan noodsteun van de Verenigde Naties. De fondsen zullen voorzien in "dringende humanitaire hulp aan getroffen mensen, vooral degenen die geëvacueerd zijn", staat in een verklaring van de VN.

5 uur geleden