Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter schort accounts Willem Engel op

Twitter schort accounts Willem Engel op

DEN HAAG (ANP) - Twee Twitteraccounts van Viruswaarheid-voorman Willem Engel zijn dinsdag opgeschort. Het gaat om het account van zijn dansschool @dancalegria en om het account @Willem_Engel. De tweets op de accounts zijn niet meer te zien voor gebruikers van het sociale medium. Alleen Twitter kan een account opschorten.

Willem Engel laat weten dat zijn beide accounts tegelijk verwijderd werden. Volgens Engel heeft Twitter hem laten weten dat de accounts zijn verwijderd omdat hij de regels zou hebben overtreden door het plaatsen van "manipulatieve content en spam". "Ze geven daar verder geen voorbeeld van", aldus Engel.

Een woordvoerder van Twitter laat weten dat het gaat om een tijdelijke opheffing "wegens schending van ons beleid inzake platformmanipulatie en spam". Het bedrijf wijst er onder meer op dat gebruikers geen twee accounts mogen hebben voor min of meer dezelfde doeleinden.

Sigrid Kaag

Twitter stelt dat als dergelijke regels overtreden worden, diegene in de toekomst mogelijk één account mag houden en het andere verwijderd zal worden. Daarnaast benadrukt Twitter dat het ook zal ingrijpen bij overtredingen van zijn beleid met betrekking tot "misleidende informatie over Covid-19" en met betrekking tot "privégegevens en media".

Zelf denkt de Viruswaarheid-voorman dat Twitter de accounts heeft verwijderd omdat hij vorige week een foto deelde waarop het huisnummer en de postcode van minister van Financiën Sigrid Kaag zichtbaar was. Verder denkt hij dat de overheid mede achter de actie zit en wil hij een kort geding aanspannen tegen Twitter.

Christian Eriksen

In een reactie zei Engel vorige week dat het delen geen "oproep of aanzet tot intimidatie of geweld of bedreiging" was. Hij verwijderde de foto omdat Twitter anders zijn account zou verwijderen. Kaag wil aangifte doen tegen Engel. Momenteel wordt onderzocht op welke grond dat precies moet gebeuren.

Een van de accounts van Engel werd in de zomer al geschorst door Twitter, vanwege uitlatingen over voetballer Christian Eriksen. Engel twitterde dat er een verband zou zijn tussen de coronavaccinatie en de hartstilstand die Eriksen kreeg tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland. Engel nuanceerde zijn uitspraken later, maar hij wilde de tweet niet verwijderen.

Meer uit Binnenland

Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

5 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

5 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

5 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

6 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man gezien bij station Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - De politie heeft maandag meerdere meldingen gekregen dat de man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is gezien in de omgeving van station Beverwijk, zo'n 35 kilometer vanaf de mogelijke ontvoerplek. De politie heeft hem echter nog niet gevonden en roept mensen op naar hem uit te kijken en 112 te bellen als ze hem zien. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man in zijn eentje gezien is in de omgeving van het station.

8 uur geleden
Ontploffing bij Surinaams geldwisselkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

11 uur geleden
Anadolu: Erdogan opnieuw populairste kandidaat in Nederland

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zondag is herkozen, is ook tijdens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen de populairste kandidaat onder kiezers in Nederland gebleken. Hij kreeg 70,5 procent van de stemmen en rivaal Kemal Kilicdaroglu 29,6 procent, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

12 uur geleden