Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter schorst account Kanye 'Ye' West na posten foto hakenkruis

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Het Twitteraccount van Kanye 'Ye' West is geschorst. Dat meldt Elon Musk, de eigenaar van het sociale medium. Volgens Musk heeft West "opnieuw de regels met betrekking tot het aanzetten tot geweld geschonden". Volgens Amerikaanse media had West een afbeelding van een hakenkruis ofwel swastika geplaatst.

De schorsing komt een dag nadat de rapper aanschoof bij het extreemrechtse platform Infowars, waar hij Adolf Hitler en de nazi's prees. Ook deed hij in de show van complotdenker Alex Jones diverse antisemitische uitspraken.

Hoelang de schorsing van kracht blijft is niet duidelijk, maar schorsingen op Twitter gelden volgens de website van het bedrijf voor 12 uur tot 7 dagen, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Ernstige zenuwinzinking

Sinds Ye in oktober na twee jaar afwezigheid weer terugkeerde naar Twitter, is zijn account meerdere keren geblokkeerd of geschorst vanwege antisemitische of racistische opmerkingen. Bij zijn eerste terugkeer op Twitter twee maanden geleden werd de rapper nog enthousiast onthaald door Musk. "Welkom terug op Twitter, mijn vriend", schreef de miljardair destijds.

Wat de precieze reden voor de schorsing is, maakt Musk niet duidelijk, maar na het optreden bij Infowars schreef de Amerikaanse entertainmentsite TMZ dat West duidelijk "een ernstige zenuwinzinking" had. In de uitzending zei West onder meer dat "Hitler goede dingen heeft gedaan". Ook stelde hij dat 'we' moeten stoppen met "het beledigen van de nazi's". Op een ander moment zei de rapper duidelijk: "Ik hou van Hitler." Ook maakte West antisemitische grapjes over de voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Antisemitische tweets

West ligt de laatste tijd al onder vuur vanwege verschillende antisemitische tweets. Dat kostte hem onder meer een miljoenensamenwerking met Adidas. Eerder stopten onder meer modehuis Balenciaga en het Amerikaanse agentschap Creative Artists Agency al hun samenwerking met de artiest.

Meer uit Buitenland

Jury in zwijggeldzaak Trump begint aan beraadslagingen

NEW YORK (ANP/RTR) - De juryleden in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump zijn begonnen aan hun beraadslagingen. Dinsdag en woensdag werd de inhoudelijke behandeling afgerond en werd de jury geïnstrueerd. De leden moeten nu overleggen tot ze het erover eens zijn of Trump schuldig is of niet.

4 minuten geleden
Ook volgende toetredingsstap Oekraïne stevent af op nee Hongarije

BRUSSEL (ANP) - Ook de volgende stap voor Oekraïne op weg naar het lidmaatschap van de Europese Unie dreigt op weerstand van Hongarije te stuiten. De regering van premier Viktor Orbán is de enige die nog grote bezwaren maakt tegen het plan van de EU voor de toetredingsonderhandelingen met Oekraïne, zeggen EU-bronnen.

1 uur geleden
Opnieuw vulkaanuitbarsting op IJslands schiereiland Reykjanes

GRINDAVIK (ANP) - Mensen hebben in delen van IJsland hun woning moeten verlaten omdat er een vulkaanuitbarsting dreigde. Er werd activiteit gemeten rond de Sundhnúkskraters, niet ver van de hoofdstad Reykjavik, meldt de publieke omroep RUV. Ook de beroemde toeristische attractie Blue Lagoon is ontruimd. Korte tijd later volgde inderdaad een uitbarsting.

2 uur geleden
Israël: 75 procent van bufferzone tussen Gaza en Egypte in handen

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische strijdkrachten (IDF) hebben 75 procent van de bufferzone tussen Egypte en Gaza in handen, meldt de Nationale Veiligheidsadviseur van Israël. Hij zegt dat Israël uiteindelijk de volledige controle krijgt over deze zogeheten Philadelphi-corridor.

2 uur geleden
Palestijnen hebben geen indicatie dat grens Rafah snel opengaat

RAFAH (ANP) - De minister van Gezondheid Majed Abu Ramadan van de Palestijnse Autoriteit zegt geen indicatie te hebben dat de grensovergang bij Rafah snel weer open kan. De overgang sloot ruim drie weken geleden, toen Israël een offensief in de stad Rafah begon en de controle over de grenspost overnam.

3 uur geleden
Hoogste temperatuur ooit in India: 52,3 graden

NEW DELHI (ANP) - In de Indiase hoofdstad New Delhi is de temperatuur gestegen naar 52,3 graden, meldt het India Meteorological Department (IMD). Dat is de hoogste temperatuur die ooit gemeten is in het land.

4 uur geleden
Ngo's Georgië gaan zich niet houden aan buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - Ongeveer tweehonderd Georgische ngo's zeggen dat ze zich niet zullen houden aan de controversiële buitenlandse-agentenwet. Zij stellen in een gezamenlijke verklaring dat de "Russische wet" niet in Georgië zal werken en dat "niemand zal gehoorzamen".

5 uur geleden