Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter schorst account Kanye 'Ye' West na posten foto hakenkruis

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Het Twitteraccount van Kanye 'Ye' West is geschorst. Dat meldt Elon Musk, de eigenaar van het sociale medium. Volgens Musk heeft West "opnieuw de regels met betrekking tot het aanzetten tot geweld geschonden". Volgens Amerikaanse media had West een afbeelding van een hakenkruis ofwel swastika geplaatst.

De schorsing komt een dag nadat de rapper aanschoof bij het extreemrechtse platform Infowars, waar hij Adolf Hitler en de nazi's prees. Ook deed hij in de show van complotdenker Alex Jones diverse antisemitische uitspraken.

Hoelang de schorsing van kracht blijft is niet duidelijk, maar schorsingen op Twitter gelden volgens de website van het bedrijf voor 12 uur tot 7 dagen, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Ernstige zenuwinzinking

Sinds Ye in oktober na twee jaar afwezigheid weer terugkeerde naar Twitter, is zijn account meerdere keren geblokkeerd of geschorst vanwege antisemitische of racistische opmerkingen. Bij zijn eerste terugkeer op Twitter twee maanden geleden werd de rapper nog enthousiast onthaald door Musk. "Welkom terug op Twitter, mijn vriend", schreef de miljardair destijds.

Wat de precieze reden voor de schorsing is, maakt Musk niet duidelijk, maar na het optreden bij Infowars schreef de Amerikaanse entertainmentsite TMZ dat West duidelijk "een ernstige zenuwinzinking" had. In de uitzending zei West onder meer dat "Hitler goede dingen heeft gedaan". Ook stelde hij dat 'we' moeten stoppen met "het beledigen van de nazi's". Op een ander moment zei de rapper duidelijk: "Ik hou van Hitler." Ook maakte West antisemitische grapjes over de voormalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Antisemitische tweets

West ligt de laatste tijd al onder vuur vanwege verschillende antisemitische tweets. Dat kostte hem onder meer een miljoenensamenwerking met Adidas. Eerder stopten onder meer modehuis Balenciaga en het Amerikaanse agentschap Creative Artists Agency al hun samenwerking met de artiest.

Meer uit Buitenland

Céline Dion zingt Édith Piaf op de Eiffeltoren

PARIJS (ANP) - Céline Dion heeft vrijdagavond op de Eiffeltoren in Parijs het lied Hymne A L'Amour van Édith Piaf gezongen als afsluiter van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De 56-jarige Dion trad voor het eerst in vijf jaar weer op. De zangeres lijdt aan het stiff-personsyndroom, waarbij ze last heeft van pijnlijke spierspanningen en spasmes.

4 uur geleden
Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de Noord-Franse gemeente. Het betrof telecommunicatiekabels, veiligheidskabels van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF en glasvezelkabels.

6 uur geleden
Lady Gaga start openingsceremonie Olympische Spelen

PARIJS (ANP) - Lady Gaga verscheen aan het begin van de openingsceremonie van de Olympische Spelen al gelijk op het podium in Parijs. De Amerikaanse zangeres zong langs de Seine het lied Mon truc en plumes van Zizi Jeanmaire.

7 uur geleden
Trump zegt tijdens bezoek Netanyahu dat relatie nooit slecht was

PALM BEACH (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag Donald Trump in zijn resort in Florida bezocht. Trump zei onder andere dat de relatie tussen hem en Netanyahu nooit bekoeld is geweest. De Israëlische leider ging een dag eerder al langs bij president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris.

8 uur geleden
Franse spoorvervoerder schroeft beveiliging rond het spoor op

PARIJS (ANP/RTR) - Het Franse spoorbedrijf SNCF schroeft de beveiliging rond de spoorlijnen in het land op, nadat vrijdag op een aantal plekken het spoor was gesaboteerd. In samenspraak met de politie wordt zowel op de grond als in de lucht meer gesurveilleerd, aldus SNCF. Dat gebeurt door de inzet van extra mankracht en technische middelen.

9 uur geleden
Code geel voor regen tijdens openingsceremonie Spelen

PARIJS (ANP) - Het Franse nationale weerinstituut Météo-France heeft code geel uitgegeven voor regen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs vrijdagavond. De opening begint rond 19.30 uur en verloopt naar verwachting nat. Net als in Nederland kent Frankrijk de weerwaarschuwingen geel, oranje en rood.

10 uur geleden
Museum maakt nieuw wassen beeld Sinead O'Connor na kritiek

DUBLIN (ANP) - Het National Wax Museum in Dublin vervangt het wassen beeld van Sinéad O'Connor, die vrijdag precies een jaar geleden op 56-jarige leeftijd overleed. Het museum heeft tot de stap besloten na kritiek op het huidige beeld, dat volgens veel fans totaal niet lijkt op de zangeres.

11 uur geleden