Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter scherpt regels aan tegen hatelijke berichten

Twitter scherpt regels aan tegen hatelijke berichten

WASHINGTON (ANP) - Berichtendienst Twitter scherpt zijn regels aan in de strijd tegen hatelijke berichten. Voortaan is taalgebruik verboden dat personen "ontmenselijkt" op basis van ras, etniciteit of nationale oorsprong.

Het Amerikaanse bedrijf wijst erop dat het permanent de regels bijstelt om mensen te beschermen.

Onlangs nog deed Twitter, in navolging van Facebook, de ontkenning van de Holocaust als haatbericht in de ban. Het ontkennen van de massamoord op joden door nazi-Duitsland druist nu in tegen de spelregels. De dienst zegt antisemitisme krachtig te veroordelen.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

pwverhelst 1 maand geleden
Waar is de muur met Mexico, en wie ging dat ook al weer betalen ? Weggelopen uit klimaatakkoord. Economie was al verbeterd sinds Obama Vrede met Noord Korea ? Die nog steeds raketproeven doen ? Banen in Amerika gaan ook verloren Geen enkele regie ivm pandemie Tegen beter weten in vasthouden aan verkiezingsfraude claims Het Amerikaanse ministerie van Justitie doet Onderzoek naar een mogelijke misdrijf waarbij geld naar het Witte Huis is gesluisd in ruil voor een presidentieel gratiebesluit (nieuws van vandaag) Trump trok zonder bewijzen te leveren wederom van leer tegen het gebruik van poststemmen en stemmachines en viel rechters en media aan omdat ze hem geen gelijk geven. Ook beklaagde hij zich over de lengte van het stemproces, dat vanwege de coronacrisis anders was dan voorgaande jaren. "Vroeger hadden we een verkiezingsdag, maar nu hebben we dagen, weken, maanden. En er gebeuren veel slechte dingen in die belachelijke periode." 'Geraaskal' Amerikaanse media vellen een hard oordeel over Trumps klaagzang. The New York Times spreekt van geraaskal, volgens persbureau AP bewijst het betoog dat Trump "steeds meer de realiteit kwijtraakt". De Washington Post noemde het een "aanval op de democratie" .Dinsdag deed een kiesfunctionaris uit Georgia nog een emotionele oproep aan Trump om zijn ondermijnende opmerkingen te stoppen. "Er gaan slachtoffers vallen. Er gaat iemand neergeschoten worden. Er gaat iemand gedood worden", waarschuwde Gabriel Sterling, een Republikein. Hij zei dat een jonge medewerker die een stemmachine uitlas doodsbedreigingen had gekregen omdat men in het routineklusje kiesmanipulatie had gezien. "Ik heb een strop gezien met zijn naam erop. Dat zou niet moeten", aldus Sterling. "Meneer de president, u heeft deze daden of deze taal niet veroordeeld. Dat moet u wel doen. "Toon leiderschap."
MarkJohan 1 maand geleden
Vriendelijke Relatie met Rusland. Betere Economie. Banen terug brengen naar Amerika en competitie aan gaan met China. Eu dwingen hun eerlijk deel te betalen aan Nato. soldaten terug halen uit Afghanistan. Drugs Koeriers aanpakken bij de grens met Mexico.
MarkJohan 1 maand geleden
Historische vrede Met Noord-Korea. Oorlog vermeden met Syrie,Oorlog vermeden met Iran. Tja niks positief te zeggen 74.113.538 stemmen voor Trump.Allemaal Nazies?
pwverhelst 1 maand geleden
Er valt NIETS positiefs te zeggen over de narcist Trump
MarkJohan 1 maand geleden
Als je iets positiefs zegt over Trump word je ook verbannen

Meer uit Buitenland

Amerikaanse Senaat stemt in met Yellen als minister van Financiën

WASHINGTON (ANP) - Janet Yellen, de kandidaat van de Amerikaanse president Joe Biden voor de post van minister van Financiën, kan rekenen op steun van een meerderheid in de Senaat. Yellen, tussen 2014 en 2018 al voorzitter van de Federal Reserve, kan nu als eerste vrouw worden benoemd tot minister van Financiën van de Verenigde Staten.

39 minuten geleden
Biden laat Amerikaanse overheid meer Amerikaans inkopen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden wil dat Amerikaanse overheidsorganisaties meer Amerikaans gaan inkopen. Daarvoor heeft hij een bevel ondertekend. Met de stap lost de nieuwe president meteen zijn verkiezingsbelofte in om een 'Buy American'-plan op te stellen.

1 uur geleden
Biden belt Merkel: meer actie nodig tegen coronapandemie

WASHINGTON/BERLIJN (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gebeld met de Duitse bondskanselier Merkel. Van de Europese leiders hadden de Britse premier Johnson en de Franse president Macron eerder al een gesprek met de nieuwe machthebber in Washington.

3 uur geleden
AstraZeneca: vaccin werkt wel bij veel 65-plussers

CAMBRIDGE/BERLIJN/BRUSSEL (ANP/RTR) - Berichten dat het vaccin van AstraZeneca maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is, zijn compleet onjuist. Dat stelt de Brits-Zweedse farmaceut in reactie op artikelen in Duitse media.

3 uur geleden
Nederland: oppositieleider kan niet meer namens Venezuela spreken

BRUSSEL (ANP) - De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó kan niet meer namens Venezuela spreken, vindt Nederland. Wel blijft hij "een belangrijke gesprekspartner namens de oppositie", zegt buitenlandminister Stef Blok.

5 uur geleden
Centre Pompidou Parijs vier jaar dicht voor renovatie

PARIJS (ANP/AFP) - Centre Pompidou in Parijs gaat vanaf eind 2023 vier jaar dicht voor een grondige renovatie. Een opknapbeurt voor het toonaangevende centrum voor moderne kunst in de Franse hoofdstad is noodzakelijk, zegt directeur Serge Lasvignes tegen Franse media. "Het gebouw lijdt. We hebben geen keus meer." De kosten worden geraamd op ruim 200 miljoen euro.

5 uur geleden
EU: onacceptabel dat Britten EU-ambassadeur niet voor vol aanzien

BRUSSEL (ANP) - Dat het Verenigd Koninkrijk de EU-ambassadeur in Londen in rang heeft teruggezet, is onacceptabel. De Britse regering moet vertegenwoordigers van de Europese Unie zo snel mogelijk weer als die van volwaardige landen behandelen, waarschuwt de Europese Unie.

5 uur geleden