Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter scherpt in aanloop naar verkiezingen VS beleid aan

Twitter scherpt in aanloop naar verkiezingen VS beleid aan

SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - Twitter gaat harder optreden tegen berichten die zijn bedoeld om het vertrouwen in de Amerikaanse verkiezingen te ondermijnen. De berichtendienst gaat vanaf volgende week dergelijke misleidende of onjuiste informatie verwijderen of voorzien van een waarschuwing.

Twitter gaat bijvoorbeeld berichten aanpakken met onbewezen theorieën over verkiezingsfraude of misleidende informatie over de uitslagen. Ook kan worden ingegrepen als de verkiezingsoverwinning voortijdig wordt opgeëist of als wordt opgeroepen tot "onwettig gedrag om een vreedzame machtsoverdracht te verhinderen".

In de Verenigde Staten worden over minder dan twee maanden verkiezingen gehouden. Dan wordt vanwege de coronacrisis waarschijnlijk op grote schaal per post gestemd. President Donald Trump waarschuwt regelmatig dat briefstemmen enorm fraudegevoelig is, hoewel verkiezingsfraude volgens experts nauwelijks voorkomt in zijn land. Tegenstanders van de president vrezen volgens Amerikaanse media ook dat hij voortijdig zal proberen de overwinning op te eisen.

Meer uit Buitenland

Syrië en China kondigen 'strategische samenwerking' aan

HANGZHOU (ANP) - De Syrische president Bashar al-Assad heeft in China een ontmoeting gehad met zijn ambtgenoot Xi Jinping. Assad hoopte in zijn eerste bezoek in bijna twintig jaar de banden aan te halen met Beijing en lijkt succes te hebben. Xi kondigde na het gesprek een nieuwe "strategische samenwerking" aan.

41 minuten geleden
Tweede graanschip vertrokken uit Oekraïne na stop graandeal

KYIV (ANP/RTR) - Sinds het aflopen van de graandeal heeft een tweede schip Oekraïne verlaten met een lading graan. Het is de Aroyat, die is vertrokken uit de haven van Chornomorsk, bevestigt de Oekraïense vicepremier Oleksandr Koebrakov.

1 uur geleden
Duitse concentratiekampen hebben meer last van extreemrechts

BERLIJN (ANP) - Duitse concentratiekampen die nu zijn ingericht als herdenkingsmonumenten voor de Holocaust ervaren steeds meer overlast van extreemrechtse groepen. Ze zien bijvoorbeeld steeds vaker graffiti van hakenkruizen en antisemitische leuzen opduiken bij de monumenten. De nieuwssite RND deed een rondvraag bij vijf Duitse kampen die de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten en die zien allemaal een toename.

2 uur geleden
Adviseur: Azerbeidzjan geeft Armeense strijders mogelijk amnestie

BAKOE (ANP/RTR) - Azerbeidzjan overweegt amnestie voor Armeense strijders in Nagorno-Karabach die de wapens neerleggen, zegt presidentieel adviseur Hikmet Hajiyev. Toch zouden sommige separatisten in de bevochten enclave hebben gezegd dat ze niet zullen stoppen met hun opstand.

3 uur geleden
Zelensky vervolgt bezoek aan Noord-Amerika in Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky reist na zijn bezoek aan Washington door naar de Canadese hoofdstad Ottawa. Premier Justin Trudeau liet donderdagavond weten dat Zelensky daar het Canadese parlement zal toespreken.

7 uur geleden
Biden kondigt steunpakket Oekraïne aan van 325 miljoen dollar

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag een militair hulppakket aangekondigd voor Oekraïne ter waarde van 325 miljoen dollar (bijna 305 miljoen euro). Dat deed hij na een ontmoeting met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelenksy, die liet weten dat het pakket "precies is wat onze soldaten op dit moment nodig hebben."

9 uur geleden
Biden komt met nieuw militair steunpakket voor Oekraïne

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat donderdag een nieuw militair hulppakket voor Oekraïne aankondigen. Het nieuwe pakket zal onder meer luchtverdedigingssystemen bevatten, zei de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis Jake Sullivan.

14 uur geleden