Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter promoot betrouwbare bronnen over coronavirus

Twitter promoot betrouwbare bronnen over coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - Om bij te dragen aan het verspreiden van juiste informatie over het nieuwe coronavirus, heeft Twitter een aantal maatregelen genomen. Zo worden Nederlandse gebruikers die zoeken naar termen als 'coronavirus' of 'COVID-19' als eerste verwezen naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Bovenin de zoekresultaten staat dat daar betrouwbare informatie is te vinden.

Ook in andere landen promoot Twitter de gezondheidsautoriteiten of de Wereldgezondheidsorganisatie. Verder zegt de dienst actief te speuren naar manipulatieve berichten over het coronavirus. Daarvoor geldt een zero-tolerance-beleid. Het bedrijf heeft tot nog toe geen bewuste desinformatiecampagnes ontdekt.

Adverteerders die met "ongepaste advertenties" proberen aandacht te trekken door naar het virus te verwijzen, worden volgens Twitter geweerd. Overheden die tweets over COVID-19 willen promoten, krijgen wel ruim baan. Verder geeft Twitter gratis advertentiekrediet aan non-profitorganisaties die bijdragen aan betrouwbare informatie over het virus, zoals factcheckers.

Meer uit Binnenland

Nog altijd meer sterfte dan verwacht, maar aandeel corona kleiner

DEN HAAG (ANP) - Nog altijd gaan er meer mensen in Nederland dood dan verwacht. Maar het coronavirus speelt een steeds kleinere rol in die zogeheten oversterfte.

9 minuten geleden
Kamminga (VVD) ziet af van kandidatuur voorzitterschap Kamer

DEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Roelien Kamminga gaat zich niet kandideren voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Dat bevestigt Kamminga, na berichtgeving door Nieuwsuur. Tot nu toe hebben twee kandidaten zich voor het voorzitterschap gemeld. Het gaat om Tom van der Lee (GroenLinks-PvdA) en Martin Bosma van de PVV.

2 uur geleden
Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

9 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

9 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

10 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

10 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

11 uur geleden