Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter onderuit op Wall Street na pauze overnamedeal Musk

Twitter onderuit op Wall Street na pauze overnamedeal Musk

NEW YORK (ANP) - Twitter is vrijdag meer dan een tiende aan beurswaarde kwijtgeraakt op de aandelenmarkten in New York. Beleggers zetten het aandeel fors lager omdat Tesla-topman Elon Musk via het gelijknamige socialmediaplatform liet weten de overname van Twitter "tijdelijk" te pauzeren. Later stelde de miljardair wel dat hij nog altijd "gecommitteerd" is aan de overnamedeal.

Musk heeft al een akkoord bereikt met het bestuur van Twitter om het bedrijf voor 44 miljard dollar (ruim 42 miljard euro) te kopen en van de beurs te halen. Dat hij nu opeens een pauze wil is omdat hij meer duidelijkheid verlangt over het aantal spamaccounts bij de berichtendienst. Uit een officieel document van Twitter bleek eerder deze maand al dat minder dan 5 procent van de dagelijkse gebruikers uit spamaccounts bestaat. Het aantal actieve gebruikers is belangrijk voor de potentiële winstgevendheid, omdat spamaccounts niet reageren op advertenties.

Tesla, waar Musk de baas is, klom bijna 5 procent. Beleggers lijken opgelucht dat de topman van de autofabrikant mogelijk afziet van de overname van Twitter. Persbureau Reuters meldde verder dat het plan van Tesla om ook elektrische auto's in India te gaan verkopen voorlopig van de baan is. Tesla probeerde lagere importtarieven in het land te bedingen, maar dat zou niet zijn gelukt.

Duolingo

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,8 procent in de plus op 31.977 punten. De brede S&P 500 won 1,4 procent tot 3983 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 2,3 procent tot 11.631 punten.

Duolingo maakte een koerssprong van bijna 23 procent. De app waarmee mensen een vreemde taal kunnen leren wist het kwartaalverlies terug te dringen en schroefde de omzetverwachting op.

Robinhood dikte verder zo'n 20 procent aan. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat miljardair Sam Bankman-Fried, oprichter van cryptobeurs FTX, een stevig belang heeft genomen in het onlinehandelsplatform voor aandelen en cryptomunten.

Coinbase

Coinbase (plus 16,4 procent) zette het herstel voort na de koerswinst van bijna 9 procent op donderdag. Eerder deze week raakte de grootste Amerikaanse beurs voor cryptomunten nog ruim een kwart aan beurswaarde kwijt na tegenvallende resultaten en de koersval van cryptomunten als bitcoin. De waarde van bitcoin zakte deze week voor het eerst in zestien maanden onder de 26.000 dollar, maar is inmiddels weer meer dan 30.000 dollar waard.

De euro was 1,0363 dollar waard, tegen 1,0402 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 2,8 procent in prijs tot 109,03 dollar. Brentolie kostte 2,5 procent meer op 110,12 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

2 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

5 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

6 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

10 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden