Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter noteert volgens Musk wederom recordaantal gebruikers

Twitter noteert volgens Musk wederom recordaantal gebruikers

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Twitter heeft zijn recordhoeveelheid gebruikers wederom verbroken, meldt de nieuwe eigenaar Elon Musk zonder aantallen te geven om zijn claim te onderbouwen. Volgens de miljardair, die het sociale medium vorige maand overnam, was het dagelijkse aantal gebruikers vorige week vrijdag ook al hoger dan ooit tevoren.

De eerste weken van Musk als Twitter-eigenaar gaan vooral gepaard met onrust. Zo ontsloeg hij al de helft van het personeel en raakte hij deze week nog veel meer werknemers kwijt omdat zij niet hadden beloofd harder te willen werken. Musk had wel om die toezegging gevraagd en gesteld dat zij anders moesten vertrekken. Veel medewerkers kozen voor de ontslagvergoeding, waardoor Twitter zich genoodzaakt zag om kantoren te sluiten. Anders was niet duidelijk wie nog in de gebouwen mocht zijn.

Daarop heeft Musk volgens persbureau Bloomberg besloten het thuiswerkbeleid te versoepelen. Eerst wilde de zakenman dat Twitter-personeel minstens 40 uur per week op kantoor zou zijn. Reden voor de wijziging is de grote uitstroom van personeel. Ook de nieuwe abonnementsdienst Twitter Blue, ook wel bekend als het blauwe vinkje, wordt aangepast nadat de lancering ervan tot onrust had geleid.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

1 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

3 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

4 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

5 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

6 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

8 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

9 uur geleden