Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter: meer inzet op moderatie nu schadelijke content toeneemt

Twitter: meer inzet op moderatie nu schadelijke content toeneemt

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Twitter leunt zwaar op automatisering om inhoud van berichten te modereren. Het socialmediabedrijf van miljardair Elon Musk schaft bepaalde handmatige beoordelingen af en geeft de voorkeur aan het beperken van de verspreiding van berichten in plaats van uitingen volledig te verwijderen. Dat zei het nieuwe hoofd van de divisie die over veiligheid en vertrouwen gaat tegen persbureau Reuters.

Twitter zal ook misbruikgevoelige hashtags en zoekresultaten op gebieden als kinderuitbuiting strenger aanpakken, ongeacht de mogelijke gevolgen voor "goedaardig gebruik" van die termen. Dat zei Ella Irwin, 'Vice President of Trust and Safety Product' van Twitter.

Onderzoekers merken een toename van haatzaaiende taal op de sociale mediadienst. Dat gebeurde vooral nadat Musk een pardon had aangekondigd voor accounts die onder de vorige leiding van het bedrijf waren geschorst, maar die de wet niet hadden overtreden of zich schuldig hadden gemaakt aan "ernstige spam".

Adverteerders vertrekken

Daarop kreeg het bedrijf veel vragen over zijn vermogen en bereidheid om schadelijke en illegale inhoud te modereren. Zeker nadat Musk de helft van het personeel van Twitter op straat gooide en een ultimatum stelde om lange werkdagen te maken. Door die laatste opmerking vertrokken nog eens honderden werknemers.

Ondertussen zijn adverteerders het platform ontvlucht uit bezorgdheid over de veiligheid. Advertenties zijn de belangrijkste bron van inkomsten van het bedrijf. Irwin zei dat Musk het team aanmoedigde om minder zorgen te hebben over hoe bepaalde acties de gebruikersgroei of inkomsten kunnen beïnvloeden. Ze zei dat veiligheid de topprioriteit van het bedrijf was.

Helft ontslagen

Irwin, die in juni bij het bedrijf kwam en eerder veiligheidsfuncties bekleedde bij andere bedrijven, waaronder Amazon en Google, reageerde ook op de opmerkingen dat Twitter niet de middelen of bereidheid had om het platform te beschermen. Ze zei dat werknemers die zich juist bezighouden met het modereren van content op cruciale gebieden zoals kinderveiligheid, de zogenoemde Health-divisies van het bedrijf, goeddeels buiten schot bleven bij de ontslagronde.

Volgens bronnen is echter de helft van het personeel van deze divisie wel ontslagen. Irwin ontkende dat het Health-team zwaar getroffen werd door ontslagen. Zo zou het aantal mensen dat werkt aan kinderveiligheid niet verminderd zijn. Ook de productmanager voor het team is er nog steeds.

Meer uit Financieel

Onderzoek: minder kennismigranten door versobering expatregeling

DEN HAAG (ANP) - De versobering van de expatregeling zal ertoe leiden dat minder kennismigranten deze kant op komen, meldt SEO Economisch Onderzoek in een rapport dat is opgesteld op verzoek van de Eerste en Tweede Kamer. Onderzoekers schatten dat hierdoor ongeveer 10 tot 15 procent minder hoogopgeleide werknemers naar ons land komen.

1 uur geleden
Facebook-moeder Meta schort Europese AI-plannen op na klachten

DUBLIN (ANP/AFP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, schort plannen op om in Europa gebruikersdata in te zetten voor het trainen van technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Daar waren veel klachten over gekomen bij Europese toezichthouders met zorgen over privacy. Na druk van de toezichthouders pauzeert Meta nu die plannen, aldus de Ierse privacywaakhond.

2 uur geleden
Nog geen paniek bij ECB over onrust Franse beurs, aldus bronnen

FRANKFURT (ANP) - Bij beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) is nog geen paniek over de onrust op de Franse financiële markten door het onverwachte besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven. Dat meldden bronnen bij de ECB aan persbureau Bloomberg.

3 uur geleden
AEX in het rood, AkzoNobel en Besi grootste dalers

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met verlies het weekend ingegaan, mede onder druk van de lagere koersen op Wall Street. Verfconcern AkzoNobel en chiptoeleverancier Besi waren de grootste dalers in de hoofdindex op het Damrak. Voedings- en gezondheidsbedrijf dsm-firmenich stond bij de koplopers dankzij een koopadvies en een verhoging van het koersdoel door analisten van Deutsche Bank.

4 uur geleden
Consumentenvertrouwen VS zakt naar laagste niveau in 7 maanden

ANN ARBOR (ANP/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is deze maand gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en de eigen koopkracht. Dat meldt de Universiteit van Michigan op basis van voorlopige cijfers.

4 uur geleden
Duitse economieminister bezoekt China na kritiek importheffing EU

BERLIJN (ANP/AFP) - De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck gaat volgende week naar China om daar onder meer te praten over de economische banden met het Aziatische land en politieke ontwikkelingen in de Europese Unie. Woensdag kondigde de Europese Commissie fors hogere importheffingen aan op elektrische auto's uit China. Beide landen zijn daar kritisch over.

4 uur geleden
Softwareconcern Adobe flink hoger op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Adobe behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse softwarefabrikant boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Volgens topman Shantanu Narayen behaalde het bedrijf een recordomzet dankzij de sterke groei van zijn cloud-activiteiten. Ook trekt Adobe meer klanten met zijn toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). De Photoshop-maker verhoogde daarnaast de verwachtingen voor het hele boekjaar. Het aandeel werd daarop 14 procent hoger gezet. Dat is de sterkste koerswinst in bijna vier jaar tijd.

6 uur geleden