Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter maakt sprong op Wall Street

Twitter maakt sprong op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Twitter stond woensdag bij opening van de aandelenbeurzen in New York duidelijk op winst. De techonderneming werd beloond voor haar kwartaalupdate. Het bedrijf kende in coronajaar 2020 een sterke groei van het aantal gebruikers. Dat kwam vooral door een aantal grote gebeurtenissen, zoals discussies over de coronapandemie en de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het aandeel Twitter won in de openingsminuten bijna 15 procent.

Verder ging de aandacht ook uit naar Coca-Cola dat 0,7 procent won. Ook het frisdrankbedrijf opende de boeken. Daaruit kwam naar voren dat vanwege de coronacrisis er minder frisdrank was verkocht. Onder andere de sluiting van de horeca en het afgelasten en schrappen van evenementen pakten voor het bedrijf negatief uit.

Ook General Motors (min 4,3 procent) gaf een kijkje in de boeken. De automaker verwacht dat het chiptekort, waar de autosector in zijn geheel mee kampt, negatief zal doorwerken op de resultaten. GM rekent op een operationele winst die door de chipproblematiek 1,5 miljard tot 2 miljard dollar lager zal uitvallen. Door het onderdelentekort liggen fabrieken noodgedwongen stil. Ook van branchegenoot Ford (min 1,5 procent) is bekend dat het met tekorten kampt.

Walmart

Verder stonden winkelketen Walmart en softwaremaker Oracle in de belangstelling. De gedwongen verkoop van de Amerikaanse tak van filmpjesapp TikTok aan de twee bedrijven gaat naar verluidt voorlopig niet door. De regering van president Joe Biden werkt aan een grootschalige evaluatie van de stappen die zijn voorganger Donald Trump nam om de veiligheidsrisico's die bepaalde Chinese bedrijven vormen in te perken. Walmart verloor 0,4 procent. Oracle speelde eveneens 0,4 procent kwijt.

Speelgoedmaker Mattel deed in de afgelopen periode, met ook de feestdagen, goede zaken met de verkoop van bijvoorbeeld Barbie-poppen en Hot Wheels-autootjes. Het aandeel verloor evenwel 3,4 procent.

Facebook

Techconcern Facebook (plus 1,2 procent) maakte bekend in een aantal landen voorlopig geen politieke content meer te plaatsen. Het gaat onder andere om Canada, Indonesië en Brazilië. Ook in de VS zal het platform politiek gevoelige content op de platforms verminderen.

De Dow-Jonesindex won in de vroege handel 0,4 procent op 31.485 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3927 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 14.080 punten.

De euro was 1,2130 dollar waard, tegen 1,2101 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 58,47 dollar. Brentolie klom 0,4 procent in prijs tot 61,32 dollar.

Meer uit Financieel

Rabobank: Nederlandse economie groeit dit jaar 0,6 procent

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse economie groeit dit jaar met 0,6 procent en volgend jaar met 0,9 procent. Dat verwacht de Rabobank, nadat het eerste kwartaal van 2023 een verrassende krimp noteerde door de afzwakkende wereldhandel.

1 uur geleden
Nederlanders flink bezorgder over financiële situatie

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn het afgelopen jaar flink bezorgder geworden over hun financiën. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de zorgen voor het eerst sinds 2013 zag toenemen. Vooral de zorgen onder jongeren en alleenstaande ouders zijn relatief groot.

3 uur geleden
Techbedrijven verliezen op Wall Street na renteverhoging Canada

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven zijn woensdag overwegend lager geëindigd op de aandelenbeurzen van New York. Een onverwachte renteverhoging in Canada voedde de vrees dat ook de Amerikaanse centrale bank nog niet klaar is met het verhogen van de leenkosten, wat met name in de techsector voor verliezen leidt.

5 uur geleden
FNV en CNV blazen staking bij bakkers af na nieuw loonbod

UTRECHT (ANP) - Vakbonden FNV en CNV hebben stakingen bij drie industriële bakkerijen afgeblazen. Medewerkers van Bakkerij Borgesius en Dutch Bakery zouden het werk vanaf donderdagochtend 48 uur lang neerleggen om hun eisen kracht bij te zetten voor meer loon. Werkgevers in de branche boden vlak voor die acties 16 procent meer loon en de vakbonden zijn daar tevreden mee. Leden van de FNV en CNV kunnen zich nu uitspreken over dat bod.

5 uur geleden
Jonge exploitant nachttrein wil 3 miljoen euro van particulieren

UTRECHT (ANP) - De jonge spoorwegmaatschappij European Sleeper vraagt particuliere investeerders om nog eens 3 miljoen euro. Het in 2021 opgerichte bedrijf wil daarmee verder groeien, onder andere door meer bestemmingen aan te doen. Sinds mei rijdt European Sleeper drie keer per week met een nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn. Vanaf 2025 moet daar ook een treinverbinding met Barcelona bij komen.

7 uur geleden
Chipbedrijf Besi grote verliezer op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chiptoeleverancier Besi is woensdag onderaan geëindigd in de AEX, de belangrijkste graadmeter van de aandelenbeurs in Amsterdam. Beleggers reageerden overwegend teleurgesteld op de strategische update die het bedrijf gaf. De algehele stemming op de handelsvloeren was terughoudend, na nieuwe cijfers over de Chinese export en een onverwachte renteverhoging door de centrale bank van Canada.

9 uur geleden
Topman: Air France-KLM neemt gezondheid planeet erg serieus

PARIJS (ANP) - De topman van Air France-KLM, Ben Smith, benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de luchtvaartgroep de gezondheid van de planeet erg serieus neemt. Daarmee gaf hij antwoord op vragen over de verduurzamingsplannen van Air France-KLM, waar verschillende aandeelhouders vraagtekens bij zetten.

10 uur geleden