Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter geeft werknemers dag vrij om te gaan stemmen

Twitter geeft werknemers dag vrij om te gaan stemmen

CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Techbedrijf Twitter geeft zijn werknemers in de Verenigde Staten op de dag van presidentsverkiezingen voortaan een dag vrij. Het bedrijf wil mensen aanmoedigen om te gaan stemmen. Voor buitenlandse werknemers ligt ook een dag betaald verlof in het verschiet, op het moment dat zij naar de stembus mogen gaan.

"Gelet op het belang van stemmen, zal voor personeel de dag van nationale verkiezingen doordeweeks voortaan een betaalde vrije dag zijn", aldus Twitter. "Aangezien de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november op een werkdag vallen, zijn we van plan om alle Amerikaanse kantoren op die dag te sluiten." Twitter zegt dat de vrije dag om te stemmen ook van toepassing is op flexibele krachten.

Twitter heeft stappen ondernomen om vooruitstrevend te zijn op het gebied van werk en sociale zaken. Het techbedrijf was een van de eersten die verklaarde dat de werknemers voor onbepaalde tijd thuis konden werken sinds de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

Ook was Twitter-baas Jack Dorsey een van de eersten die Juneteenth, de herdenking van het einde van de slavernij in de VS op 19 juni, tot vrije dag maakte. Dat deed hij zowel bij Twitter als bij betalingsbedrijf Square waar hij ook de leiding in handen heeft.

Meer uit Financieel

Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

35 minuten geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

1 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

2 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

3 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

3 uur geleden
Chipmaker Broadcom zakt op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde donderdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op een bericht van techwebsite The Information dat Google-moederbedrijf Alphabet overweegt de chipfabrikant te laten vallen als leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) zodra het techconcern zijn eigen chips heeft ontwikkeld. Dat zou mogelijk al in 2027 kunnen gebeuren.

6 uur geleden
Mediatycoon Rupert Murdoch met pensioen, weg bij News Corp en Fox

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Mediamagnaat Rupert Murdoch gaat met pensioen en treedt af als voorzitter van zijn mediabedrijven News Corp en Fox. Zijn zoon Lachlan Murdoch neemt de taken van hem over.

6 uur geleden