Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter draagt account president VS op 20 januari over aan Biden

Twitter draagt account president VS op 20 januari over aan Biden

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Twitter draagt het officiële account van de Amerikaanse president (@POTUS) op 20 januari over aan de Democraat Joe Biden, de dag van zijn inauguratie. Het berichtenplatform doet dat ook als Donald Trump zijn verkiezingsnederlaag dan nog niet heeft toegegeven.

Ook de officiële accounts van het Witte Huis, de vicepresident, de first lady worden dan overgedragen. Volgens Twitter is daar geen informatie-uitwisseling tussen Trump en het team van Biden voor nodig.

@POTUS heeft 32,8 miljoen volgers, maar Trump communiceert vooral via zijn privéaccount @realDonaldTrump, dat door bijna 89 miljoen twitteraars wordt gevolgd. Bidens account heeft 19,3 miljoen volgers.

Biden werd door prominente Amerikaanse media op 7 november uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. Trump zegt zonder bewijs dat sprake was van verkiezingsfraude en hoopt via rechtszaken en politieke druk alsnog een tweede termijn te krijgen. Hij weigert toestemming te geven om het proces van machtsoverdracht in gang te zetten, zoals presidenten voor hem dat wel deden.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

pwverhelst 4 dagen geleden
Dat hoeft toch niet met fraude te maken te hebben. Komt nog bij dat de andere, ook niet erg populaire, kandidaat eveneens een ongekend hoog aantal stemmen had
MarkJohan 5 dagen geleden
Misschien omdat een zeer onpopulair kandidaat meer stemmen heeft gehad in de geschiedenis van Amerika
pwverhelst 5 dagen geleden
De media hoeven niets te bewijzen. De feiten liegen niet. En nog een simpele vraag: Waarom zijn er mensen die denken dat de democraten hebben gefraudeerd en niet de republikeinen ?
MarkJohan 5 dagen geleden
Twitter laat hier zien anti-Democraties te zijn. Rechtzaken dienen hun verloop te hebben. Waarom zijn Democraten zo bang voor een hertelling?
Johan__ 5 dagen geleden
De media bepaalt niet wie er gewonnen heeft, al denken ze dat wel.

Meer uit Buitenland

Trump erkent verlies niet maar 'ik zal Witte Huis verlaten'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump weigert nog altijd zijn verlies bij de presidentsverkiezingen te erkennen. Wel zei hij op de Amerikaanse feestdag Thanksgiving dat hij op ordentelijke wijze de macht aan verkiezingswinnaar Joe Biden zal overdragen. "Als blijkt dat mijn tegenstander de meeste kiesmannen achter zich heeft vergaard dan zal ik vertrekken uit het Witte Huis", zei Trump.

3 uur geleden
Trump: leveringen vaccins tegen coronavirus vanaf volgende week

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump zei donderdag dat de eerste leveringen van een vaccin tegen het coronavirus volgende week en de week erna gaan beginnen.

4 uur geleden
Duitsland verbiedt plastic tassen in supermarkten vanaf 2022

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland gaat supermarkten vanaf 2022 verbieden bij de kassa plastic tassen uit te delen aan klanten. Het Duitse parlement, de Bondsdag, stemde daar donderdag mee in.

6 uur geleden
President Burkina Faso wint herverkiezing met overmacht

OUAGADOUGOU (ANP/AFP) - De president van Burkina Faso, Roch Marc Christian Kaboré, is met grote overmacht herkozen, blijkt uit de donderdag bekendgemaakte verkiezingsresultaten.

8 uur geleden
Polen en Hongarije buigen niet voor druk Europese Unie

BOEDAPEST (ANP) - Polen en Hongarije buigen niet voor de druk van de rest van de Europese Unie in het conflict over financiële steun en het naleven van democratische regels. Het koppelen van subsidies aan de rechtstaat is een slechte oplossing met het risico dat de unie in de toekomst uiteenvalt, zei de Poolse premier Morawiecki op bezoek bij zijn Hongaarse bondgenoot Orbán.

11 uur geleden
Rusland dringt aan op hervormingen in Wit-Rusland

MINSK (ANP/RTR) - De Russische minister van Buitenlandse Zaken drong er donderdag bij de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko op aan de overeenkomsten met het Kremlin na te komen en door te gaan met grondwetshervormingen. Dit om een ​​politieke crisis na maanden van protesten te bezweren.

11 uur geleden
Europees Parlement: laat ook 16-jarige en vanuit huis stemmen

BRUSSEL (ANP) - Europeanen moeten bij de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement in bepaalde gevallen op afstand kunnen stemmen. Ook 16- en 17-jarigen moeten hun stem mogen uitbrengen, vindt het Europees Parlement (EP).

12 uur geleden