Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twitter beperkt tijdelijk account Trump junior

Twitter beperkt tijdelijk account Trump junior

WASHINGTON (ANP) - Twitter heeft dinsdag bekendgemaakt dat het de mogelijkheid van Donald Trump junior om vanaf zijn account te tweeten 12 uur heeft beperkt. De maatregel komt nadat Trump junior een bericht moest verwijderen dat in strijd was met het beleid van de socialemediasite over desinformatie over het coronavirus.

De oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump plaatste maandag een sindsdien verwijderde tweet met een video van artsen die het hebben over het malariamedicijn hydroxychloroquine en de werking die het zou hebben bij coronapatiƫnten.

De video is door anderen op Facebook en YouTube gezet en is verwijderd wegens het overtreden van de regels van die sites over misinformatie over Covid-19. Dat gebeurde nadat de video tientallen miljoenen views had verzameld.

De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA heeft vorige maand de toestemming ingetrokken om hydroxychloroquine in noodgevallen te gebruiken bij het coronavirus nadat verschillende onderzoeken de doeltreffendheid ervan hadden betwijfeld. De president promootte regelmatig het medicijn en zei dat hij het zelf had gebruikt.

"Ze censureren mijn account. Ze censureren anderen", zei Donald Trump Jr. dinsdag in een interview met Fox News. "Dit gebeurt nooit als iemand iets zegt dat links goed uitkomt. Het doet alleen conservatieven pijn", zei hij, eraan toevoegend dat hij de video had gepost omdat die "in strijd leek met het verhaal dat ze ons dwangmatig voedden."

President Trump heeft maandag een bericht geretweet met een link naar de misleidende video, die ook is verwijderd als onderdeel van de handhavingsacties van Twitter. De president heeft ook een bericht geretweet waarin Anthony Fauci, de expert op het gebied van infectieziekten van het land, wordt beschuldigd van het onderdrukken van het gebruik van hydroxychloroquine.

Meer uit Buitenland

Duitsland en Polen richten taskforce op om vissterfte in Oder

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Duitsland en Polen richten een gezamenlijke taskforce op om de massale vissterfte in de rivier Oder, die door beide landen stroomt, aan te pakken. Waardoor de vissen zijn gestorven, is nog onduidelijk.

1 uur geleden
Spanje is voorlopig nog niet af van bosbranden

MADRID (ANP/DPA) - Brandweerlieden zijn in meerdere streken in Spanje bezig met het bestrijden van bosbranden. Maandenlange droogte en hitte die worden toegeschreven aan klimaatverandering zorgen voor nieuwe branden in het hele land.

4 uur geleden
Zes jaar cel voor afgezette premier Aung San Suu Kyi van Myanmar

NAYPYIDAW (ANP/RTR) - De afgezette Myanmarese premier Aung San Suu Kyi is veroordeeld tot zes jaar cel voor corruptie in vier gevallen. De winnares van de Nobelprijs voor de Vrede zou geld van haar eigen liefdadigheidsorganisatie hebben weggesluisd, oordeelde een rechtbank in de militaire dictatuur.

5 uur geleden
Paniek in IKEA Shanghai door plotselinge coronasluiting

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - In een IKEA-vestiging in de Chinese stad Shanghai hebben zich chaotische taferelen afgespeeld toen de autoriteiten plotseling besloten het gebouw af te sluiten na een coronabesmetting. Niemand mocht er meer uit of in.

6 uur geleden
In Rusland veroordeelde Amerikaanse sportster Griner in beroep

MOSKOU (ANP/AFP) - De Amerikaanse topbasketbalster Brittney Griner is zoals verwacht in beroep gegaan tegen de negen jaar celstraf die ze in Rusland opgelegd heeft gekregen wegens bezit en smokkel van hasjproducten. Ze kreeg begin deze maand de celstraf in een proces waarin ze ze zei per ongeluk cannabisolie bij zich te hebben gehad en niet met de bedoeling te smokkelen. De advocaten hadden om vrijspraak gevraagd.

6 uur geleden
Iran stelt geen enkele band te hebben met aanvaller Rushdie

TEHERAN/NEW YORK (ANP/AFP) - Iran heeft naar zeggen geen enkele band met de man die vrijdag in de staat New York de vermaarde schrijver Salman Rushdie met een mes aanviel. "Wij ontkennen categorisch elke band tussen de aanvaller en Iran. Niemand heeft het recht onze republiek te beschuldigen", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Teheran.

7 uur geleden
Noorse verkeersbrug stort in en voertuigen te water

TRETTEN (ANP/AFP) - In Noorwegen is plotseling een tien jaar oude overwegend houten verkeersbrug ingestort. Hierdoor kwamen een vrachtauto en een auto helemaal of gedeeltelijk in de rivier Lagen terecht. De bijna 150 meter lange brug in Tretten, 150 kilometer ten noorden van Oslo, begaf het op meerdere punten volledig door nog onbekende oorzaak.

9 uur geleden