Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twintig tips na oproep camerabeelden in zaak-Dean

Twintig tips na oproep camerabeelden in zaak-Dean

VROUWENPOLDER (ANP) - De oproep voor camerabeelden over de ontvoering en dood van het 4-jarige Belgische jongetje Dean heeft geleid tot twintig tips. Dat meldt de politie. De banneractie, waarbij via een advertentie op internet het opsporingsbericht onder de aandacht van het publiek wordt gebracht, wordt vrijdag in de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen voortgezet.

De politie meldde donderdag op zoek te zijn naar de camerabeelden, en zette daarbij onder meer de banneractie in. De twintig tips komen bovenop de ruim honderd meldingen die de politie kreeg sinds het politieonderzoek naar de vermissing van het kindje startte. Bij de recente tips zitten volgens de politie meldingen met camerabeelden en suggesties waar mogelijk camerabeelden beschikbaar zijn. Ook kwamen er meldingen binnen bij de politie van voorbijgangers die op de Oosterscheldekering waren geweest.

Het lichaam van Dean werd maandagavond op Neeltje Jans bij Vrouwenpolder in Zeeland gevonden. In de zaak zitten Dave De K. en zijn 25-jarige Nederlandse vriendin Romy W. vast. Dean logeerde bij De K. en W. in Sint-Gillis-Waas, op een paar kilometer van de grens met Zeeuws-Vlaanderen, toen hij voor het laatst levend werd gezien. De politie houdt er volgens Belgische media ernstig rekening mee dat Dean al in België is omgebracht.

Groot belang

De politie stelt een grote mate van betrokkenheid te merken. "Mensen zijn bereid om mee te denken en informatie te delen. De politie bedankt iedereen hiervoor. Iedere tip kan van groot belang zijn voor het politieonderzoek."

De politie doet vrijdag een herhaalde oproep om camerabeelden die overeenkomen met de tijdstippen en de route van de verdachte te delen. Op YouTube is een video gezet over die route en tijdstippen.

Meer uit Binnenland

Groningenveld gaat echt dicht: Eerste Kamer stemt voor wet

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer heeft voor de wet gestemd die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Behalve JA21, Forum voor Democratie en 50PLUS stemde de voltallige senaat voor de historische wet. Deze maakt officieel een einde aan decennia aan gaswinning die de Nederlandse economie veel opleverde, maar ook voor veel problemen zorgde in de regio.

54 minuten geleden
Kabinet gaat met Israël praten over onderdelen F-35

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet gaat met Israël praten over het weer doorleveren vanuit Nederland van onderdelen voor de F-35 gevechtsvliegtuigen. Dat is door de rechter verboden, maar mag wel als de vliegtuigen niet worden ingezet voor operaties in de Gazastrook. Demissionair premier Mark Rutte is niet positief over het gesprek. Hij denkt niet dat Israël zit te wachten op deze beperking, zei hij in de Tweede Kamer.

2 uur geleden
Kamer wil ook op internet geen reclames meer voor online gokken

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat gokbedrijven ook op internet geen reclames meer mogen maken voor onlinekansspelen. Een SP-motie die het kabinet oproept tot een uitbreiding van het reclameverbod voor online gokken is dinsdag aangenomen. Eerder werd op verzoek van de Kamer al een verbod ingesteld op reclames voor online gokken op televisie, op posters en bushokjes.

2 uur geleden
Tweede Kamer wil op termijn af van adoptie kind uit buitenland

DEN HAAG (ANP) - Adoptie van kinderen uit het buitenland moet op termijn niet meer plaatsvinden, vindt de Tweede Kamer. Een voorstel van de SP hiertoe haalde dinsdag een meerderheid. De motie verzoekt het kabinet om met een nieuw plan te komen waarin de zogeheten interlandelijke adoptie "op zorgvuldige wijze" wordt afgebouwd.

4 uur geleden
Warmtenetsubsidie moet Gronings aardbevingsdorp van gas afhelpen

GRONINGEN/EEMSDELTA (ANP) - Met 2 miljoen euro subsidie van de provincie Groningen kan het 'aardbevingsdorp' Loppersum verdergaan met de aanleg van een warmtenet. De gemeente Eemsdelta, waar Loppersum onder valt, wil de voorziening in februari 2025 klaar hebben.

5 uur geleden
Ede zoekt nog plaatsen voor zo'n honderd Oekraïners uit Harskamp

EDE (ANP) - Ede zoekt nog plaatsen voor ongeveer honderd Oekraïners die nu op Legerplaats Harskamp in het gelijknamige dorp wonen. Defensie wil het militaire oefenterrein in juli zelf weer gaan gebruiken. Een deel van de gebouwen op de legerplaats is sinds 2022 in gebruik voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Er woonden sindsdien ruim vierhonderd mensen.

6 uur geleden
Ov drie grote steden zaterdag ook stil om mishandeling conducteur

DEN HAAG (ANP) - Stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder van RET. GVB zegt dat al het openbaar vervoer in de hoofdstad voor drie minuten wordt stilgezet.

6 uur geleden