Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twijfels groeiden bij Nageeye door blessureleed

Twijfels groeiden bij Nageeye door blessureleed

SAPPORO (ANP) - Twee keer voelde Abdi Nageeye een pijnscheut in zijn hamstring tijdens de olympische marathon in Sapporo. "Dat was in het begin van de wedstrijd, maar gelukkig was het daarna over", zei de winnaar van het zilver. Het is zijn zwakke plek. Sinds die hamstring scheurde in 2018 tijdens de marathon van Boston heeft Nageeye altijd vrees dat de spier zal opspelen.

"Het blijft een probleem", aldus Nageeye. "Maar ik heb veel oefeningen gedaan voor core stability en dat heeft me echt geholpen. Ik kon goed lopen en voelde zoveel macht tegen het einde."

Toch verliep zijn voorbereiding op de marathon in Sapporo zeker niet vlekkeloos. "In februari kreeg ik last van mijn achillespees en de hele maand maart heb ik niet kunnen trainen. Daarna volgde een knieblessure en was ik weer lang eruit. Op 19 juni ben ik pas echt begonnen met de training. Ik weet nog dat Bashir Abdi, die hier brons wint, mij een rondje lapte op de baan."

Pijntjes

Nageeye twijfelde of hij op tijd fit zou zijn voor de olympische wedstrijd. Hij bracht eerste reserve Michel Butter op de hoogte. Voor de Castricummer betekende het dat hij de marathontraining vol doorzette. De twee hielden nauw contact en toen Nageeye halverwege juli aangaf dat het goed zat, meldde Butter zich af.

"Ik heb hier in Japan goed getraind. Ik had de laatste drie dagen wel last van pijntjes: mijn bil, mijn teen, mijn hamstring. Ik klopte elke keer weer bij de fysio aan, maar ik wist ook dat het een goed teken was. Als ik de fysio vaak nodig heb, begin ik één te worden met mijn lichaam."

Nageeye hoopte ook dat het een warme marathon zou worden. "Ik heb daar echt op getraind en liep zoveel mogelijk op het heetst van de dag om te wennen. Tijdens de race was ik zo gefocust. Ik dronk op tijd, koelde steeds met ijs, liep tactisch goed. Middenin de grote groep was het veel warmer doordat de lopers om me heen hun warmte afstraalden. Dus liep ik meer aan de zijkant, daar voelde je wind en was het aangenamer. Ik merkte echt verschil. Deze marathon was door de hitte genadeloos."

Meer uit Sport

Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

28 minuten geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

1 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

2 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

3 uur geleden
IOC schuift besluit over deelname Russen aan Spelen voor zich uit

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) schuift een beslissing over de deelname van sporters uit Rusland en Belarus aan de Olympische Spelen voor zich uit. Voorzitter Thomas Bach zei na een bestuursvergadering van het IOC in Lausanne dat de sancties tegen beide landen voorlopig van kracht blijven.

3 uur geleden
IOC-baas Bach ziet geen probleem in Russische sportdeelname

LAUSANNE (ANP) - Volgens de hoogste sportbaas Thomas Bach levert deelname van sporters uit Rusland en Belarus geen problemen op. "Het werkt", zei de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité bij het begin van een driedaagse vergadersessie van het IOC in Lausanne waar het heikele onderwerp op de agenda staat.

5 uur geleden
Schaatsster Hersman krijgt kans bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatsster Pien Hersman heeft een contract getekend voor drie jaar bij Team IKO. De 19-jarige sprintster komt over van het KNSB Talent Team Noordwest. Ze is de dochter van oud-schaatsers Martin Hersman en Colette Zee.

7 uur geleden