Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twente wil dat NAM direct stopt met injecteren afvalwater

Twente wil dat NAM direct stopt met injecteren afvalwater

DENEKAMP (ANP) - Vier Twentse gemeenten willen dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij NAM direct stopt met het injecteren van afvalwater van de oliewinning in lege gasvelden in Twente. De gemeenten willen ook dat staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw onderzoek laat doen naar een andere manier van het verwerken van afvalwater van de NAM. Ook het proces van de oliewinning zou onderzocht moeten worden.

Dat schrijven Losser, Dinkelland, Tubbergen en Oldenzaal vrijdag in een brief aan de bewindsman. De gemeenten zijn erg teleurgesteld dat Vijlbrief geen gehoor geeft aan een oproep uit de Tweede Kamer om direct met de afvalwaterinjectie te stoppen. Hij liet weten dat dat niet kan, omdat de NAM een vergunning heeft voor het injecteren van afvalwater en zich aan de voorwaarden houdt.

Bij de oliewinning in Schoonebeek blijft veel afvalwater over. De NAM pompt dat naar lege gasvelden in Twente, waar het wordt opgeslagen. Eerder onderzoek toonde aan dat het afvalwater vervuild is met chemicaliën. Dat zou de bodem ernstig kunnen vervuilen. Twentenaren zijn ook bang voor verzakkingen en aardschokken.

De Twentse gemeenten vinden dat Vijlbrief moet kijken naar de ernst van eerdere overtredingen die de NAM beging. Bovendien ontbreekt volgens hen het maatschappelijk draagvlak voor de werkwijze. De NAM heeft aangekondigd dat de afvalwaterinjecties in Twente waarschijnlijk binnen enkele jaren stoppen.

Meer uit Binnenland

Minderjarigen aangevallen in Heenvliet, twee personen aangehouden

HEENVLIET (ANP) - In het Zuid-Hollandse Heenvliet (gemeente Nissewaard) zijn zaterdagavond laat twee minderjarigen aangevallen. Een 15-jarige jongen uit Heenvliet raakte bij de aanval lichtgewond. Hij is in een ambulance onderzocht.

2 uur geleden
Tien gewonden door val stellage, niemand in levensgevaar

GEESTEREN (ANP) - Door de val van een stellage op voetbalsupporters in het Overijsselse Geesteren zijn in totaal tien mensen gewond geraakt, meldt de brandweer Twente. Zaterdagavond viel een groot spandoek dat aan een hijskraan hing op publiek dat klaarstond voor een oefenduel tussen FC Twente en Stevo.

7 uur geleden
Gewonden door val stellage op voetbalpubliek bij oefenduel Twente

GEESTEREN (ANP) - In het Overijsselse Geesteren zijn zaterdagavond meerdere mensen gewond geraakt nadat een stellage op hen terecht was gekomen, meldt de brandweer Twente. Het ongeluk gebeurde op het voetbalveld van de club Stevo. Een groot spandoek dat aan een hijskraan hing kwam voorafgaand aan het oefenduel tegen FC Twente naar beneden.

9 uur geleden
Geen explosieven in verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker

BOERAKKER (ANP) - Het verdachte pakketje dat zaterdag aan het begin van de middag werd aangetroffen op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker bevat geen explosieven. Dat meldt de politie na onderzoek.

14 uur geleden
Vijf verdachten Mallorca-zaak in cassatie om schadevergoeding

DEN HAAG (ANP) - Vijf van de zeven verdachten uit de Mallorca-zaak, waarin de dood van Carlo Heuvelman (27) centraal stond, gaan in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Ze zijn het niet eens met de schadevergoeding die ze moeten betalen. Advocaat Anis Boumanjal, de advocaat van Sanil B., bevestigt berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

14 uur geleden
Verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker, weg deels afgezet

BOERAKKER (ANP) - Op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker is zaterdag aan het begin van de middag een verdacht pakketje gevonden. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door RTV Noord. De omgeving is afgezet en de politie doet onderzoek. De A7 is voor het onderzoek deels afgesloten, meldt een woordvoerder.

15 uur geleden
Na het weekend volop zon en temperaturen tot 30 graden verwacht

HOUTEN (ANP) - Na een wisselvallige periode wordt het de komende dagen warm, zoals gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. Volgens weerbureau Weeronline loopt de temperatuur zondag mogelijk op tot 24 graden. Halverwege de week kan het zelfs 30 graden worden.

15 uur geleden