Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweeduizend nieuwe kankergevallen extra in 2019

Tweeduizend nieuwe kankergevallen extra in 2019

DEN HAAG (ANP) - In 2019 hebben 118.500 Nederlanders de diagnose kanker kregen, 2000 meer dan in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), zo meldt het KWF op deze Wereldkankerdag.

Het totale aantal is het dubbele van 1990. Deze stijging is te verklaren uit bevolkingsgroei en vergrijzing. Oudere mensen hebben meer kans op de ziekte.

De meest voorkomende vormen waren in 2019 huidkanker, borstkanker, longkanker, prostaatkanker en darmkanker. De ziekte blijft doodsoorzaak nummer 1 in Nederland, maar inmiddels overleeft 65 procent van de patiënten. Op dit moment zijn er 800.000 Nederlanders die kanker hebben of hebben gehad.

Meer uit Binnenland

Deels Nederlandse klimaatsatelliet EarthCare gelanceerd

VANDENBERG (ANP) - De deels Nederlandse satelliet EarthCARE is in de nacht van dinsdag op woensdag gelanceerd vanaf de ruimtebasis Vandenberg in de Amerikaanse staat Californië. De sonde moet de komende jaren vanuit de ruimte de verandering van het klimaat in de gaten houden.

2 uur geleden
Klaver roept Schoof op tot vrijwillige hoorzitting in Kamer

HILVERSUM (ANP) - Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA roept kandidaat-premier Dick Schoof op vrijwillig mee te doen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer. Hij deed dat bij Op1. Ministerskandidaten zullen zich verplicht moeten verantwoorden tijdens een hoorzitting voordat ze worden geïnstalleerd. Dat gebeurt dit keer voor het eerst, zo had de Kamer vorig jaar bepaald.

2 uur geleden
Aanhoudingen bij pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft dinsdagavond meerdere mensen aangehouden bij een betoging in Den Haag. Honderden pro-Palestijnse demonstranten hadden zich verzameld bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. De burgemeester heeft de demonstratie inmiddels beëindigd, aldus een woordvoerder van de politie.

5 uur geleden
Fiscus vijf jaar onder toezicht van Autoriteit Persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst komt vijf jaar onder toezicht van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te staan, meldt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) aan de Tweede Kamer. De fiscus komt onder een vergrootglas te liggen om "tot een duurzame verbetering van de bescherming van persoonsgegevens van burgers en bedrijven te komen".

7 uur geleden
Den Haag: maatregelen om onrust tijdens EK te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Tijdens het komende EK voetbal zijn er extra veiligheidsmaatregelen in Den Haag. Zo komt er extra cameratoezicht en worden verkeersregelaars ingezet. De gemeente wil daarmee voorkomen dat er ongeregeldheden uitbreken.

8 uur geleden
Hongarije ziet liever Roemeen dan Rutte als NAVO-topman

BOEDAPEST (ANP) - Hongarije ziet liever de Roemeense president dan Mark Rutte als nieuwe topman van de NAVO. De Hongaarse regering steunt ook daarom de kandidatuur van Rutte voor het NAVO-leiderschap niet, benadrukt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto.

8 uur geleden
Zeker tot dinsdagavond geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort

UTRECHT (ANP) - Tussen Utrecht en Amersfoort rijden er geen treinen door een defect spoor tussen Den Dolder en Amersfoort. ProRail verwacht nog tot zeker dinsdagavond 20.45 uur bezig te zijn met het repareren van het spoor. De spoorwegbeheerder geeft aan dat dit mogelijk later wordt.

10 uur geleden