Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede verdachte in zaak Mallorca langer vast

Tweede verdachte in zaak Mallorca langer vast

UTRECHT (ANP) - De tweede verdachte die is aangehouden in de zaak rond de fatale mishandeling op Mallorca blijft voorlopig in de cel. De 18-jarige Hilversummer werd maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot het voorarrest met twee weken te verlengen, maakte de rechtbank in Utrecht na afloop van de zitting bekend.

De 18-jarige Hilversummer wordt verdacht van het medeplegen van doodslag. Hij zou betrokken zijn geweest bij de vechtpartij op 14 juli in El Arenal op Mallorca, die een 27-jarige man uit Waddinxveen het leven kostte. Het slachtoffer werd op de boulevard dusdanig mishandeld dat hij later aan zijn verwondingen overleed. De 18-jarige verdachte, die vorige week donderdag werd gearresteerd, wordt ook aangeklaagd voor poging tot doodslag op een vriend van de Waddinxvener.

Afgelopen vrijdag bepaalde de rechter-commissaris dat de als eerste opgepakte verdachte, een 19-jarige man uit Hilversum, ook nog zeker twee weken vast moet blijven zitten.

De verdachten waren met een vriendengroep op vakantie op het Spaanse eiland, waar in de vroege ochtend van 14 juli ruzie werd gezocht met andere vakantiegangers. De zaak draait om twee vechtpartijen buiten, na een ruzie in een horecagelegenheid. De 18-jarige Hilversummer zou bij de tweede vechtpartij actief zijn geweest.

Meer uit Binnenland

VluchtelingenWerk hamert op opvangplekken voor langere termijn

DEN HAAG (ANP) - Dat het maximumaantal van 2000 asielzoekers in Ter Apel afgelopen nacht overschreden is, laat volgens hulporganisatie VluchtelingenWerk opnieuw zien dat er snel structurele opvangplekken in heel het land bij moeten komen. "Zolang er geen nieuwe locaties voor de lange termijn bijkomen, blijft het pleisters plakken en domineren dagkoersen het nieuws", stelt de hulporganisatie.

36 minuten geleden
Zes demonstranten krijgen boete om klimaatprotest A10 Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft zes demonstranten van Extinction Rebellion (XR) een boete van 200 euro opgelegd, omdat ze zich op 30 december op de snelweg A10 hebben begeven. Volgens het OM zijn zij strafbaar omdat ze gevaar op de weg hebben veroorzaakt. Dat meldt justitie donderdag.

1 uur geleden
Lokale partij Westerwolde betreurt dat nu dwangsom wordt geïnd

TER APEL (ANP) - Gemeentebelangen Westerwolde, een van de partijen in de raad van de gemeente Westerwolde, had "liever gehad" dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de afspraken was nagekomen dan dat er nu een dwangsom moet worden geïnd. Dat zegt fractievoorzitter Marco Visscher.

1 uur geleden
Weer minderjarige opgepakt voor dodelijke schietpartij Purmerend

PURMEREND (ANP) - De politie heeft opnieuw een minderjarige aangehouden voor het dodelijke schietincident bij het treinstation in Purmerend op 12 februari. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De dagen na het incident werden al twee 16-jarige jongens uit Purmerend en een 18-jarige Amsterdammer aangehouden.

2 uur geleden
Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

TILBURG (ANP) - In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

2 uur geleden
Bouwbedrijf BAM haalde eigen, aangescherpte veiligheidsdoel niet

BUNNIK (ANP) - Bouwbedrijf BAM heeft zijn eigen, aangescherpte veiligheidsdoel vorig jaar niet gehaald. Het aantal ongelukken met medewerkers daalde weliswaar in vergelijking met voorgaande jaren, maar in zijn donderdag gepubliceerde jaarverslag meldt BAM dat het er nog altijd te veel waren.

2 uur geleden
Drugsbaron Piet S. verliest zaak over soepeler gevangenisregime

DEN HAAG (ANP) - Piet S., die vastzit voor drugshandel en witwassen, heeft een kort geding verloren over de hoge beveiligingsmaatregelen in de gevangenis. Hij blijft op een speciale lijst staan van gedetineerden met de status vluchtgevaarlijk, bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag donderdag.

2 uur geleden