Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede topadvocaat van Trump besmet met corona

Tweede topadvocaat van Trump besmet met corona

WASHINGTON (ANP/RTR) - De tweede topadvocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, Jenna Ellis, is besmet met het coronavirus. Samen met Rudy Giuliani, die in het ziekenhuis werd opgenomen na zijn corona-infectie, staat zij de president bij in diens strijd tegen de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen van 3 november.

Het advocatenduo viel openlijk minister van Justitie William Barr aan, toen die had gezegd dat er geen bewijs is van verkiezingsfraude die de uitslag van de verkiezingen zou kunnen veranderen.

De besmetting van Ellis werd als eerste gemeld door de Amerikaanse nieuwssite Axios, die zich baseert op ingewijden.

Meer uit Buitenland

Israëlische defensieminister haalt uit naar aanklager ICC

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische defensieminister Yoav Gallant heeft uitgehaald naar de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Die heeft een aanvraag ingediend voor arrestatiebevelen tegen Gallant, de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en drie kopstukken van Hamas om de oorlog in de Gazastrook.

45 minuten geleden
China hoopt op objectief ICC bij vervolging kopstukken Gazaoorlog

BEIJING (ANP/AFP) - China hoopt dat het Internationaal Strafhof (ICC) zich "objectief en onpartijdig" zal opstellen bij de mogelijke vervolging van Israëlische en Palestijnse leiders. De aanklager van het hof in Den Haag heeft maandag om een arrestatiebevel gevraagd voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zijn defensieminister en drie Hamasleiders.

47 minuten geleden
Palestijns ministerie: doden door Israëlische inval op Westoever

JENIN (ANP/AFP) - Het Palestijnse ministerie van Gezondheid meldt dat zeven mensen zijn gedood bij een Israëlische inval op de bezette Westelijke Jordaanoever. De Israëlische krijgsmacht zegt in de stad Jenin bezig te zijn met een operatie voor "terreurbestrijding" en in gevecht te zijn met gewapende mannen.

1 uur geleden
Tien gewonden door blikseminslag in Dresden

DRESDEN (ANP/DPA) - In de Duitse stad Dresden zijn tien personen gewond geraakt door de bliksem. Vier slachtoffers hebben volgens de brandweer levensgevaarlijke verwondingen opgelopen.

2 uur geleden
Biden: offensief van Israël in Gaza is geen genocide

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden ontkent dat het Israëlische offensief in Gaza genocidaal is. "Wat er gebeurt is geen genocide, dat verwerpen wij", zei hij maandag in het Witte Huis tijdens een evenement van de Jewish American Heritage Month.

8 uur geleden
Zelensky: hulp uit het Westen bij versterken luchtafweer is traag

KYIV (ANP/DPA) - Volgens Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar "mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties". Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijkse videotoespraak.

11 uur geleden
Separatisten Nieuw-Caledonië weigeren barricades te verwijderen

NOUMEA (ANP/AFP) - De internationale luchthaven van het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is maandag gesloten gebleven, omdat separatisten weigerden de wegversperringen op te heffen die de Pacifische archipel al een week lang lamleggen. Frankrijk had meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld. Tevergeefs dus.

12 uur geleden