Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede minderjarige verdachte aangehouden voor mishandeling Baudet

Tweede minderjarige verdachte aangehouden voor mishandeling Baudet

GRONINGEN (ANP) - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor de mishandeling van Thierry Baudet maandag. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie weer om een minderjarige jongen uit Groningen. Een andere jongen zit al vast. Donderdag is besloten dat die veertien dagen langer vast blijft zitten.

Het OM spreekt van een zware verdenking. Volgens justitie zijn er wel zorgen over de persoonlijke omstandigheden van de verdachten. Dat wordt in het onderzoek meegenomen. "Feit is dat twee jonge mensen verdacht worden van (betrokkenheid bij) een strafbaar feit waarbij sprake is van het mishandelen van een politicus. Deze mishandeling heeft een forse maatschappelijke impact."

Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FVD) werd afgelopen maandag op zijn hoofd geslagen met een bierflesje. Dat gebeurde tijdens een campagne-evenement in een café in de stad Groningen. Baudet hield er een hoofdwond aan over. Hij sprak later van een "politieke aanslag".

Het was niet de eerste aanval op de FVD-leider. Eind oktober werd Baudet in de Belgische stad Gent belaagd door een man met een paraplu.

Meer uit Binnenland

Brand Hengelo onder controle, bewoners weer terug naar huis

HENGELO (ANP) - De brand die in de nacht van zondag op maandag ontstond in een bedrijfspand in het Overijsselse Hengelo is onder controle, meldt de brandweer. Een paar woningen naast het brandende pand in de Molensteeg werden ontruimd. Maar de bewoners die werden opgevangen in een hotel mogen weer terug naar huis.

1 uur geleden
Zeer grote brand in bedrijfspand in binnenstad Hengelo

HENGELO (ANP) - De brandweer is in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur uitgerukt voor een zeer grote brand in de Molensteeg in de binnenstad van het Overijsselse Hengelo. Volgens de brandweer gaat het om een brand in een bedrijfspand en is de vuurhaard moeilijk te bereiken. Vanwege de brand zijn enkele bovenwoningen ontruimd.

2 uur geleden
PVV, VVD, NSC en BBB moeten knopen gaan doorhakken

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie gaat een cruciale fase in. Voor het eerst in bijna twee weken gaan de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer langs bij de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. De partijen moeten belangrijke beslissingen gaan nemen.

4 uur geleden
Hof behandelt hoger beroep Pegida-voorman over beledigen moslims

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag behandelt maandag het hoger beroep van Edwin Wagensveld. De voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida werd in november door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot veertig uur taakstraf voor groepsbelediging. Wagensveld had de Koran een fascistisch boek genoemd.

4 uur geleden
Eindhoven viert feest met landskampioen PSV

EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven viert maandag feest omdat PSV voor de 25e keer landskampioen is geworden. De omgeving rond het Stadhuisplein is afgezet en in de binnenstad staan grote schermen waarop de huldiging is te volgen. De festiviteiten beginnen rond 15.00 uur.

4 uur geleden
Wageningse herdenking trekt in totaal 90.000 bezoekers

WAGENINGEN (ANP) - De Nationale Herdenking Capitulaties 1945, het Bevrijdingsdefilé en het Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen hebben samen 90.000 bezoekers getrokken, meldt organisator Wageningen45. Ook waren dertien buitenlandse WOII-veteranen, uit Groot-Brittannië en Canada, en twee Nederlandse WOII-veteranen aanwezig tijdens de Nationale Herdenking en het Vrijheidsdefilé.

6 uur geleden
CBS: meer broedvogels in Nederland, maar niet op alle plekken

DEN HAAG (ANP) - De populaties van vogelsoorten die in Nederland broeden, waren vorig jaar gemiddeld ruim 28 procent groter dan in 1990. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd op basis van tellingen die Sovon Vogelonderzoek heeft gecoördineerd.

7 uur geleden