Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede Kamerfractie Volt vergadert over positie Gündoğan

Tweede Kamerfractie Volt vergadert over positie Gündoğan

DEN HAAG (ANP) - De Kamerfractie van Volt vergadert dinsdagochtend over het lidmaatschap van Nilüfer Gündoğan. Fractievoorzitter Laurens Dassen en Marieke Koekkoek stemmen over een wijziging van de fractieregels om haar eruit te zetten. Gündoğan heeft zelf ook stemrecht, en lijkt dat te willen gebruiken. Ze zal wel in de minderheid zijn.

Gündoğan werd onlangs door Volt geschorst na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Zij werd onder meer beticht van handtastelijkheden en intimidatie. Het Kamerlid stapte daarop naar de rechter, die haar in een kort geding in het gelijk stelde en bepaalde dat Volt haar weer in de fractie moet opnemen.

Volt liet eind vorige week weten tegen die beslissing in beroep te gaan en kondigde aan Gündoğan alsnog uit de fractie te zetten. Ook wil de partij haar royeren als lid. Daarbij speelt ook mee dat zij tegen de partij en tegen de mensen die over haar geklaagd hebben, aangifte heeft gedaan van smaad en laster.

Meer uit Politiek

Marijnissen (SP): aandeelhouders, dit is nog maar het begin

ARNHEM (ANP) - Aandeelhouders en banken moeten zich zorgen gaan maken in aanloop naar de verkiezingen, zegt SP-leider Lillian Marijnissen. De Tweede Kamer heeft bij de Algemene Politieke Beschouwingen een koopkrachtpakket aangenomen dat grotendeels wordt betaald uit lastenverhogingen voor bedrijven, banken en beleggers. Als de SP groot wordt bij de verkiezingen van 22 november, belooft Marijnissen nog meer rekeningen neer te leggen bij het bedrijfsleven.

51 minuten geleden
PvdD wil op congres fel intern conflict achter zich laten

DEN BOSCH (ANP) - Leden van het door interne conflicten geplaagde Partij voor de Dieren komen bijeen in Den Bosch. Op het congres hoopt de partijtop weer vooruit te kijken en het "gedoe", zoals de zeer publieke ruzie tussen partijleider Esther Ouwehand en het voormalige bestuur in de partij wordt genoemd, achter zich te laten. Het is de vraag of de strijdbijl inderdaad wordt begraven en of de partij geen schade heeft opgelopen met de verkiezingen in het vooruitzicht.

1 uur geleden
Te weinig vrouwen op Volt-lijst en daardoor vallen ook 5 mannen af

DEN HAAG (ANP) - Voor de kandidatenlijst van Volt zijn niet genoeg geschikte vrouwen beschikbaar, en daardoor vallen ook vijf mannen af die kandidaat konden zijn. Volt wil precies evenveel mannen als vrouwen op de lijst, ook wel 'pariteit' genoemd.

1 uur geleden
Optimistische Bontenbal houdt wel van underdogpositie

DEN BOSCH (ANP) - Het CDA is al vaker doodverklaard, zegt lijsttrekker Henri Bontenbal na zijn toespraak tot het partijcongres zaterdag in Den Bosch. Maar de partij komt er weer bovenop, bezweert hij. "Dat gaan we opnieuw laten zien."

1 uur geleden
Dassen wil met Volt als 'breekijzer' oude systemen vervangen

DEN HAAG (ANP) - De politieke partij Volt moet een "breekijzer" worden waarmee wordt afgerekend met oude systemen, zegt partijleider Laurens Dassen tijdens het congres van zijn partij in Den Haag. Radicale keuzes zijn volgens hem daarom nodig, omdat mens, natuur en klimaat het anders afleggen.

1 uur geleden
BBB-lijst definitief: fractiemedewerker naar verkiesbare plek

DEN HAAG (ANP) - De leden van de BBB hebben zaterdag de kandidatenlijst definitief vastgesteld. De opvallendste wijziging is de positie van fractiemedewerker Alexander Hendriks (26). Hij gaat van de 25e naar de veertiende plek en komt daarmee op een verkiesbare plaats. De partij, die zich vooral sterk maakt voor het platteland, staat volgens de laatste I&O-peiling op veertien zetels.

2 uur geleden
Van Lanschot weer Volt-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Reinier van Lanschot is de lijsttrekker voor de Nederlandse tak van Volt bij de Europese verkiezingen in juni volgend jaar. Dat maakte de Volt-lijsttrekker in Spanje Clara Panella Gómez bekend tijdens het Volt-congres in Den Haag.

2 uur geleden