Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede Kamer wil uitverkoop tot juli verbieden

Tweede Kamer wil uitverkoop tot juli verbieden

DEN HAAG (ANP) - Tot 1 juli mogen winkels geen uitverkoop houden, vindt de Tweede Kamer. Door stuntprijzen te verbieden hopen de regeringspartijen en hun medestanders kleine winkeliers, die door de coronacrisis vaak zwaar getroffen zijn, te beschermen.

Als grote ketens de komende weken gaan stunten om toch nog wat klanten te trekken, kan dat de nekslag zijn voor kleine ondernemers, vreest een Kamermeerderheid. Zij hebben het de laatste jaren vaak toch al moeilijk met de concurrentie van webwinkels en hebben geen grote reserves.

Ook webshops mogen hun waar tot de zomer niet in de uitverkoop doen, vindt de Kamer. Het kabinet zou nu werk van een verbod moeten maken.

Tot de jaren tachtig was er alleen in januari en juli uitverkoop.

Meer uit Politiek

Van der Burg: kabinet wil migratieafspraken juist snel invoeren

LUXEMBURG (ANP) - Nederland zal zich volledig committeren aan de afspraken uit het Europese migratiepact, zegt demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) in Luxemburg. Het nieuwe kabinet wil zelfs eerder meer harde Europese afspraken over het terugdringen van asielzoekers dan minder, stelt hij voor de vergadering van Europese ministers van Binnenlandse Zaken, waar asiel en migratie onder vallen.

35 minuten geleden
Wilders spreekt Le Pen en Salvini over rechtse samenwerking

BRUSSEL (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft woensdag met andere radicaal-rechtse Europese kopstukken hun samenwerking besproken in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen hebben veel uiterst rechtse partijen winst geboekt, en die willen ze nu in invloed omzetten.

13 uur geleden
Wetenschappelijke raden 'verbijsterd' over bezuinigingsplannen

DEN HAAG (ANP) - Grote bezuinigingen die de nieuwe coalitie voor de wetenschap heeft bedacht, zullen "verlammend werken en onderwijs en onderzoek ver terugwerpen" als ze doorgaan. Daarvoor waarschuwen de voorzitters van de vier wetenschappelijke domeinraden in een brandbrief aan onder anderen de fractievoorzitters in de Tweede Kamer. In de raden zijn vrijwel alle faculteiten van Nederlandse universiteiten vertegenwoordigd.

16 uur geleden
Steeds meer bekend over hoe kabinet-Schoof eruit gaat zien

DEN HAAG (ANP) - Van steeds meer bewindslieden wordt nu duidelijk dat zij zitting nemen in het kabinet-Schoof. Woensdag zei Mona Keijzer zelf al woonminister en vicepremier namens de BBB te worden, maar bronnen bevestigen inmiddels ook een aantal andere ministers en staatssecretarissen.

17 uur geleden
Nationaal Vuurwerk wegbezuinigen zou dom zijn, zegt organisator

ROTTERDAM (ANP) - Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

17 uur geleden
Vrij veel steun voor PVV in Haagse Schilderswijk, lage opkomst

DEN HAAG (ANP) - In de Schilderswijk en Transvaal, twee achterstandswijken in Den Haag waar veel mensen met een migratie-achtergrond wonen, hebben relatief veel mensen op de PVV van Geert Wilders gestemd voor het Europees Parlement. De opkomst in de buurten was echter bijzonder laag, blijkt uit de uitslagen per stembureau, die de gemeente heeft vrijgegeven.

17 uur geleden
CU-leider Bikker teleurgesteld in kabinetsdeelname Bruins

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-leider Mirjam Bikker is "teleurgesteld" in de kandidatuur van Eppo Bruins als minister van Onderwijs namens NSC. "Hij zit er niet namens ons." Bruins was eerder ChristenUnie-Kamerlid en is een van de eerste namen die naar buiten komt als kandidaat 'van buiten" hoewel hij jarenlang Kamerlid was namens de ChristenUnie.

18 uur geleden