Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede explosie deze week bij kantoor platenlabel in Rotterdam

Tweede explosie deze week bij kantoor platenlabel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De bewoners van de Hoogstraat in het centrum van Rotterdam zijn in de nacht van woensdag op donderdag kort na 04.00 uur opgeschrikt door een harde knal bij het kantoor van het hiphopplatenlabel Rotterdam Airlines. Door de ontploffing werd een groot raam vernield waardoor er veel glas op straat kwam te liggen. Er is niemand gewond geraakt.

Na de ontploffing brak brand uit bij een portiekwoning. Bewoners van omliggende huizen werden geëvacueerd, maar konden volgens een politiewoordvoerster na ongeveer een half uur terugkeren. In de woning waar de brand woedde, waren geen mensen aanwezig.

Het was de tweede keer binnen drie dagen dat het kantoor doelwit was, meldt de politie. Eerder werd vuurwerk bij de deur tot ontploffing gebracht. Daarbij sneuvelde de ruit van een deur. Of de twee incidenten met elkaar te maken hebben en wat het motief is voor de ontploffingen is nog niet bekend. De politie heeft onderzoek ingesteld en roept getuigen op zich te melden.

Het platenlabel, opgericht door de broers Jairzinho en Luciano Winter, heeft muziek uitgebracht van onder anderen Sevn Alias en Kevin, en in het verleden ook van voetballer Memphis Depay.

Meer uit Binnenland

Vereniging: hoge werkdruk Statenleden door te weinig tijd en geld

MIDDELBURG (ANP) - Weinig tijd en weinig geld: volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten hebben moeite hun taken goed uit te voeren, ziet de vereniging voor Statenleden Statenlidnu. Dat is kwalijk, vindt de vereniging, omdat provincies over steeds complexere zaken moeten beslissen, zoals het verlagen van de stikstofuitstoot. Statenlidnu wil landelijke afspraken over de ondersteuning van Statenfracties.

33 minuten geleden
Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

1 uur geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

5 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

5 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

6 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

8 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

9 uur geleden