Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede dag zonder gevechten in Afghanistan

Tweede dag zonder gevechten in Afghanistan

KABUL (ANP/AFP) - Het staakt-het-vuren vanwege het Offerfeest in Afghanistan houdt voor de tweede dag op rij stand. De Taliban en de regering waren overeengekomen om drie dagen lang niet met elkaar te vechten ter gelegenheid van Aïd al-Adha, het islamitische Offerfeest.

Afghaanse media meldden zaterdag dat de wapenstilstand mogelijk wordt verlengd. President Ashraf Ghani zei vrijdag al te hopen op een verlenging. Hij wil daarna de gesprekken met de Taliban opstarten, om tot een blijvende vrede te komen.

Als onderdeel van de deal hebben de regering van president Ashraf Ghani en de Taliban gevangenen vrijgelaten. De Afghaanse regering laat binnenkort nog 500 strijders van de Taliban vrij.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Meer dan 160.000 coronadoden in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het aantal coronadoden in de Verenigde Staten, het land dat door de pandemie qua doden en qua besmettingen het hardst is getroffen, is vrijdag de 160.000 gepasseerd. Dat meldt zowel de Johns Hopkins University als persbureau Reuters. De doden in de Verenigde Staten maken bijna een kwart van het wereldwijde dodental uit.

38 minuten geleden
NASA schrapt beledigende namen in heelal

HOUSTON (ANP) - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA stopt met het gebruik van beledigende namen voor objecten in de ruimte. Zo gaat de Eskimo-nevel, de gloeiende restanten van een ster, voortaan door het leven met de wetenschappelijke naam NGC 2392. "Eskimo wordt gezien als een koloniale term met een racistisch verleden, die is opgelegd aan de oorspronkelijke inwoners van het noordpoolgebied", verklaart de NASA.

51 minuten geleden
Code rood vanwege hittegolf in Parijs en 8 Franse departementen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse meteorologische dienst heeft vanwege een hittegolf code rood afgegeven voor negen Franse departementen, waaronder Parijs. In de Franse hoofdstad steeg het kwik vrijdag naar 36 graden. In 53 departementen geldt code oranje.

53 minuten geleden
VS sturen voedsel en medicijnen naar Libanon

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse regering heeft vrijdag toegezegd zo snel mogelijk voor 15 miljoen dollar aan voedsel en medicijnen naar Libanon te sturen voor de slachtoffers van de gigantische explosie in de haven van Beiroet. Daarmee kunnen 50.000 mensen gedurende drie maanden worden geholpen. Het transport wordt verzorgd door Defensie.

1 uur geleden
Biden door het stof na verbale uitglijder over zwarten

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Democratische kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten Joe Biden is op Twitter door het stof gegaan vanwege zijn opmerking dat de Latino-gemeenschap in de VS buitengewoon divers is, "in tegenstelling tot de zwarte gemeenschap". Biden stelt dat hij deze vergelijking, bepaald niet zijn eerste verbale uitglijder, niet zo had bedoeld. President Donald Trump, Bidens Republikeinse concurrent in de aankomende verkiezingen, stelde vrijdag dat Biden met de opmerking zijn kansen op de zwarte stem had verspeeld.

1 uur geleden
Overtreden avondklok Antwerpen niet bestraft wegens hitte

ANTWERPEN (ANP) - Mensen die in de provincie Antwerpen buiten zijn tussen 23.30 en 06.00 uur worden vanwege de aankomende hittegolf tijdelijk niet bestraft. Omdat code rood is afgekondigd wordt de avondklok voorlopig niet gehandhaafd. Om de hoge temperaturen draaglijk te maken zal op straat geen proces-verbaal worden opgemaakt, maakte gouverneur Cathy Berx vrijdag bekend.

1 uur geleden
Amerikaanse regering wil leiding Hongkong straffen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering gaat de leiding van de Chinese stad Hongkong en andere Chinese topfiguren straffen, nadat in de metropool een strenge veiligheidswet is ingevoerd door het communistische regime in Peking.

2 uur geleden