Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede corona-dode in Europa

Tweede corona-dode in Europa

MILAAN (ANP) - Voor het eerst is in Italië iemand overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het slachtoffer is een 78-jarige man die vrijdagavond stierf in een ziekenhuis in Padua, meldt het Italiaanse persbureau Ansa News Agency. De man lag al tien dagen in het hospitaal.

Het is de tweede dode in Europa door het virus. Vorige week zaterdag bezweek in een ziekenhuis in de Franse hoofdstad Parijs een 80-jarige Chinese toerist aan de ziekte.

Vrijdag zijn in het noorden van Italië op één dag zestien nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om veertien mensen in de regio Lombardije en twee mensen in het naastgelegen Veneto. Onder hen zijn vijf medici. In tien dorpen hebben de autoriteiten besloten om scholen, kroegen en openbare gebouwen te sluiten. Ongeveer 50.000 mensen wordt in de getroffen gebieden geadviseerd binnen te blijven. Kerkdiensten, carnavalsvieringen en sportevenementen zijn opgeschort.

In China zijn inmiddels ruim 2200 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Meer dan 75.500 Chinezen zijn besmet. Buiten China zijn ruim 1300 besmettingsgevallen bekend en vijftien personen overleden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Congo meldt sinds lange tijd nieuwe ebola-dode

KINSHASA (ANP/AFP/RTR) - Terwijl het coronavirus in de hele wereld om zich heen grijpt, is in Congo een man overleden aan ebola. Dat meldden de lokale autoriteiten vrijdag. De ebola-uitbraak leek net te zijn teruggedrongen, aangezien de laatste besmetting op 17 februari werd gemeld.

7 minuten geleden
Frankrijk meldt daling coronadoden, maar ook jongste slachtoffer

PARIJS (ANP/AFP) - In Frankrijk zijn in een dag tijd 987 nieuwe doden gemeld als gevolg van het coronavirus. Dat zijn er minder dan donderdag. Het totaal aantal Franse sterfgevallen door corona staat nu op 13.197, aldus de autoriteiten. Onder de nieuwe doden is één kind jonger dan 10 jaar, dat op de intensive care lag. Voor zover bekend gaat het om het jongste coronaslachtoffer in Frankrijk.

8 minuten geleden
Google en Apple gaan overheden helpen in strijd tegen coronavirus

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Google en Apple gaan samenwerken in de strijd tegen het coronavirus. De techbedrijven willen op die manier nationale overheden en gezondheidsinstanties helpen het virus in te dammen. Het is de bedoeling dat telefoongebruikers straks via hun mobiele toestel gewaarschuwd worden wanneer zij in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Ook wordt duidelijk waar de infectiehaarden zijn. Mensen kunnen zich aansluiten bij het systeem, dat mogelijk een derde van de wereldbevolking kan gaan monitoren.

1 uur geleden
Italië verlengt lockdown tot 3 mei

ROME (ANP/RTR/AFP) - Italië verlengt de landelijke lockdown tot 3 mei. Dat zei premier Giuseppe Conte, die ook bekendmaakte dat sommige beperkingen worden versoepeld. Zo kunnen sommige winkels volgende week de deuren weer openen.

1 uur geleden
Wereldwijd zeker 100.000 doden door coronavirus

DEN HAAG (ANP/RTR) - Het wereldwijde dodental door de uitbraak van het coronavirus staat sinds vrijdag op zeker 100.000. Dat becijferde persbureau Reuters. Bij meer dan 1,6 miljoen mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen.

2 uur geleden
Dodelijkste dag voor Verenigd Koninkrijk sinds begin coronacrisis

LONDEN (ANP/RTR/DPA/BLOOMBERG) - Het Verenigd Koninkrijk heeft het hoogste dagelijkse dodental gemeld sinds het begin van de coronacrisis. Er overleden in een dag tijd 980 patiënten, meldt minister van Volksgezondheid Matt Hancock.

2 uur geleden
Wereldvoedselprogramma van VN gaat coronahulp vervoeren

GENÈVE (ANP) - Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties gaat tijdens de coronacrisis voorraden en hulpverleners over de wereld vliegen. Daarvoor worden acht Boeing 747's en andere toestellen ingezet, maakte het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie bekend. De kosten van die logistieke operatie zijn volgens de WHO-chef "aanzienlijk".

2 uur geleden