Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede aangifte van zedendelict tegen medewerker muziekscholen

Tweede aangifte van zedendelict tegen medewerker muziekscholen

AMERSFOORT (ANP) - Tegen de 22-jarige medewerker van twee muziekscholen in Amersfoort en Soest is een tweede aangifte van een zedendelict binnen, zegt het OM. De Amersfoorter werd vorige week dinsdag aangehouden door de politie vanwege een andere aangifte wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag in zijn functie als medewerker. Het OM moet nog beoordelen of de tweede aangifte leidt tot een verdenking van een strafbaar feit.

Of de tweede aangifte gedaan is door een leerling van een van de muziekscholen, kon het OM niet zeggen. Afgelopen vrijdag is de verdachte voorgeleid. De rechtbank besloot dat hij in ieder geval nog veertien dagen vast blijft zitten. De politie zei eerder dat de man mogelijk bij meerdere strafbare feiten betrokken is.

De verdachte werkte op de School voor Talent Muziek, onderdeel van Scholen in de Kunst in Amersfoort en de Bachschool in Soest. Op de website van eerstgenoemde instelling schreef de directie vorige week dat hij werkzaam was als ondersteuner en niet als docent, dirigent of begeleider. Hij is inmiddels ontslagen. "Hoe het onderzoek verder ook verloopt, het is uitgesloten dat de voormalig medewerker nog terugkeert op de Bachschool of bij Scholen in de Kunst."

Melding

De directie schreef verder dat ze begin deze maand een melding kreeg over seksueel grensoverschrijdend gedrag door de medewerker. "De melding werd gedaan door een minderjarige leerling van de Bachschool in Soest. Wij hebben naar aanleiding van deze melding direct contact opgenomen met de zedenpolitie en onze externe vertrouwenspersoon ingelicht."

In het bericht stond verder dat de directie geen aanleiding heeft te denken dat meer leerlingen hiermee te maken hebben gehad.

Meer uit Binnenland

Nederland medeorganisator top over democratie

WASHINGTON (ANP) - Nederland is een van de organisatoren van de tweede editie van een internationale top over democratie. De Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zambia en Costa Rica behoren eveneens tot de organisatie. De top staat gepland voor 29 en 30 maart.

9 minuten geleden
Kamer wil meer controle kabinet over lerarentekort

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat het kabinet meer actie onderneemt tegen het lerarentekort. Partijen hebben hier meerdere voorstellen voor gedaan die worden gesteund door een meerderheid in het parlement.

41 minuten geleden
Jetten wil loket voor opgeschorte groene subsidie weer openen

DEN HAAG (ANP) - Energieminister Rob Jetten wil dat ondernemers straks weer met subsidie advies kunnen vragen over vergroening. Een regeling die hiervoor was bedoeld, schortte hij in juli dit jaar op omdat de subsidie niet het gewenste effect bleek te hebben en ondernemers klaagden over malafide adviseurs. Hij hoopt dat de Tweede Kamer meewerkt, en de aangescherpte regeling vanaf 1 januari weer in laat gaan.

54 minuten geleden
Code geel voor zuidwesten van Nederland vanwege dichte mist

DEN HAAG (ANP) - Een deel van Nederland moet opnieuw rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft dinsdagavond voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht code geel afgegeven. De waarschuwing is vooralsnog tot 10.00 uur woensdagmorgen van kracht.

1 uur geleden
Afgevaardigden Qatar met eigen armband om naast minister Helder

AL KHOR (ANP) - Twee Qatarese afgevaardigden hebben op het WK in het stadion naast sportminister Conny Helder een eigen armband omgedaan tijdens de wedstrijd tussen Oranje en Qatar. Volgens de NOS betuigden ze daarmee steun voor de Palestijnse zaak. Het motief van de armband komt overeen met traditionele patronen op Palestijnse sjaals, zogenoemde keffiyeh-sjaals.

1 uur geleden
Kabinet wil 2 nieuwe kerncentrales in 2035, mogelijk in Borssele

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil twee kerncentrales laten bouwen die in 2035 gereed moeten zijn. De voorkeur gaat hierbij uit naar het Zeeuwse Borssele, waar nu al de enige kerncentrale staat. Verscheidene bronnen bevestigen dit na een bericht van RTL Nieuws.

1 uur geleden
Rotterdam wil geen uitbreiding aantal vluchten op luchthaven

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam wil dat het kabinet in de toekomst geen groei van het aantal vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zal toestaan. Het stadsbestuur geeft met deze zienswijze gehoor aan de bezwaren tegen uitbreiding van de luchthaven die leven bij burgers en in de gemeenteraad.

2 uur geleden