Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee tieners aangehouden voor fatale steekpartij in Middelburg

Twee tieners aangehouden voor fatale steekpartij in Middelburg

MIDDELBURG (ANP) - De politie heeft twee jongens aangehouden in verband met de steekpartij die een 15-jarige jongen uit Middelburg het leven heeft gekost. Het slachtoffer werd zondag in Middelburg neergestoken en overleed woensdag aan zijn verwondingen. De verdachten zijn een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een jongen van 16 uit Rilland. Ze worden donderdag verhoord, meldt de politie.

De twee verdachten waren zondag al in beeld bij de politie, maar ondanks herhaalde pogingen konden ze niet eerder worden aangehouden. Woensdagavond werden ze ontdekt in een woning in de Middelburgse wijk Dauwendaele en zijn ze alsnog opgepakt.

De steekpartij die de tiener uit Middelburg het leven heeft gekost vond zondag rond het middaguur plaats tussen de Meanderlaan en De Overloper. Het slachtoffer is daarop zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij drie dagen later overleed.

Meer uit Binnenland

Malik Azmani opnieuw VVD-lijsttrekker voor Europese verkiezingen

BRUSSEL (ANP) - Malik Azmani is opnieuw lijsttrekker voor de VVD bij de Europese verkiezingen in juni. De migratiespecialist en tweede man van de liberale Renew-fractie in het Europees Parlement gaat op voor zijn tweede termijn als Europarlementariƫr.

1 uur geleden
Gerechtshof: nieuw onderzoek nodig naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - De behandeling van het hoger beroep in de viervoudige moord in Enschede ligt voor onbepaalde tijd stil. Het gerechtshof in Zwolle wil meer onderzoek naar anonieme getuigen die zich via het Openbaar Ministerie hebben gemeld.

4 uur geleden
UWV: eigen organisatie keuringsartsen niet de oplossing problemen

AMSTERDAM (ANP) - Het UWV ziet een onafhankelijke medische dienst niet als de oplossing voor de achterstanden die bij de organisatie zijn ontstaan. Dat zegt UWV in een reactie op het voornemen van de keuringsartsen om zich los te maken van uitkeringsinstantie UWV.

7 uur geleden
Advocaten willen nieuw onderzoek naar viervoudige moord

ZWOLLE (ANP) - Advocaten van de twee tot levenslang veroordeelde verdachten voor de viervoudige moord in Enschede in 2018 willen nieuw onderzoek in deze zaak. Ze willen anonieme getuigen horen die zich pas recent via het Openbaar Ministerie hebben gemeld, zeiden ze vrijdag op de zitting bij het hof in Zwolle.

7 uur geleden
Tweede en laatste weekend zonder treinen van en naar Rotterdam CS

ROTTERDAM (ANP) - Voor het tweede weekend op rij kunnen mensen die naar Rotterdam Centraal willen reizen dat niet per trein doen. Het treinverkeer van en naar het station ligt stil door werkzaamheden van ProRail. De stremming vormt het sluitstuk van werkzaamheden rond Rotterdam Centraal van ProRail die op 23 oktober zijn begonnen.

8 uur geleden
Houten trekt plan opvang asielzoekers in om 'zorgen en vragen'

HOUTEN (ANP) - De Utrechtse gemeente Houten ziet af van het plan om 175 asielzoekers op te vangen op een nieuwe locatie aan de rand van de plaats. Op dezelfde locatie wilde de gemeente ook 150 woningzoekenden, onder wie jongeren en statushouders, en drie maatschappelijke organisaties huisvesten. Het project was een maand geleden aangekondigd.

9 uur geleden
Politie: uitspraak over schieten op tractor is pittig

UTRECHT (ANP) - De politie noemt de straf voor de agent die in juli vorig jaar tijdens een boerenprotest in Heerenveen op de jonge tractorbestuurder Jouke schoot, een pittige uitspraak van de rechtbank. De agent werd veroordeeld tot tachtig uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

9 uur geleden